Publicerad 26 juni 2020 kl. 09:44

Körde med utländsk bil – utreds för efterbeskattning

En utländsk person boendes på Åland utreds för efterbeskattning efter att polisen under torsdagen påträffade personen med ett fordon registrerat i utlandet.

Vid tiotiden på söndagsförmiddagen gick automatlarmet på äldreboendet Oasen i Jomala.
– Vi åkte dit men hittade ingen orsak till larmet, så vi återställde det, säger
ledande brandinspektör Ted Andersson.

TRAFIK Under lördagens trafikövervakning bötfällde polisen en förare som inte stannade vid stoppmärket i korsningen St Olofväg och Nya Godbyvägen. Föraren misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten.
En annan förare misstänks också för äventyrande av trafiksäkerheten efter att ha framfört sitt fordon i en hastighet om 117 km/tim på en 90-väg.
I Mariehamn stoppades en lätt fyrhjuling. Föraren delgavs en muntlig anmärkning gällande fordonets utrustning.

På torsdagskvällen vid 18.30-tiden observerades en rökpelare på Kökar. Kökars FBK ryckte ut till platsen.
– Det visade sig vara matos ute i det fria, säger brandmästare Krister Koskinen.

Polisen fick under den sena onsdagen in en anmälan om att en berusad person uppträtt störande vid sjukhuset. Personen hade dock avlägsnat sig när polisen kom till platsen.

Nyligen kallades polis till en bostad på landsbygden, det efter en orosanmälan om barn som eventuellt skulle fara illa.
Polis medlade på platsen mellan parterna och en barnskyddsanmälan upprättades.

Omkring halv nio i morse började en personbil brinna vid körning på Lemlandsvägen. Föraren lyckades stanna på en busshållplats och inväntade hjälp från räddningsverket och Lemlands FBK. Ingen person kom till skada vid incidenten. 

— Bilen är totalt utbrunnen, så det är ganska svårt att få något grepp om varför det hände, säger räddningsledare Krister Koskinen. 

Under släckningsarbetet stängdes Lemlandsvägen av för trafik i ungefär femton minuter. 

Skadegörelse upptäcktes vid travbanan under måndag förmiddag. Polisen tog sig till platsen för att utföra teknisk undersökning, och utreder nu ärendet vidare.

Tre bilförare fick böter för överhastighet under måndagen då polisen utförde trafikövervakning längs huvudvägarna på Åland.

Under söndagen fick en motorbåt på väg mellan Seglinge och Mosshaga motorproblem. Sjöräddningens Rescue Krickan avgick från Långnäs och kunde väl på plats koppla på en bogserlina.

Skogsbrandvarningen upphävdes på lördagen klockan 06. Det meddelar Alarmcentralen.

På fredagskvällen runt 21-tiden larmades om en brand i Pålsböle, Finström. Orsaken var att det rökte in i bastun i ett gammalt uthus. Rökskadorna var ringa enligt Lennart Johansson, räddningschef. Finströms FBK var på plats.

Ett automatiskt brandalarm utlöstes på lördagsmorgonen på fartyget Pommern i Västerhamn.  Tekniska orsaker utlöste brandalarmet berättar räddningschef Lennart Johansson.

Två unga personer döms av Ålands tingsrätt efter en mopedfärd i Jomala i våras.

Barn i bild