Publicerad 2 december 2019 kl. 11:27

Lena Nordman ny konsumentrådgivare

Jurist Lena Nordman blir ny konsumentrådgivare efter Anders Kulves som går i pension vid årsskiftet. 

Den åländska polisen rapporterar en lugn men regnig natt med inslag av snö mellan måndag och tisdag. Det gör väglaget halt och man uppmanar till försiktighet i trafiken.

Vid 23.30-tiden i går körde en bil av vägen strax före Färjsundsbron, på stadssidan.

– Det var en singelolycka, bilen voltade och landade på sidan, säger brandmästare Ted Andersson.

Polisen genomförde en nyketerhetskontroll på Svibybron på söndagen. Efter drygt 10 kontrollerade fordon stoppades en förare som blåste 2,3 promille. Polisen omhändertog körkortet och föraren är nu misstänkt för grovt rattfylleri.

Under söndagsmorgonen granskade polisen 20 jägare i ett jaktlag i Jomala. Under kontrollen granskades vapenlicenser och erlagda jaktkort och både vapen och ammunition kontrollerades.

Polisen kallades under söndagen till en misstänkt misshandel i Finström. Den som ska ha utsatts för misshandel yrkar på straff och polisen utreder händelsen. Inga personskador uppkom, rapporterar polisen. 

Under söndagen övervakades stopplikten vid Skillnadsgatan och Ålandsvägen. Polisen skriver att det delgavs böter. I korsningen Storagatan och Ålandsvägen övervakades körningar vid rödljusen. Här fanns inget att anmärka på. 

 En civil polisbil upptäckte under söndagen att en förare av en mopedbil hade en mobiltelefon i handen. Detta påverkade körsättet.

En personbil körde av vägen i Jomala natten mellan lördag och söndag. Det var enligt brandmästare Ted Andersson frågan om en singelolycka med två personer i bilen, varav båda klarade sig utan skador.

Under lördagen inkom två anmälningar om berusade personer. Den ena personen var kraftigt berusad och i samband med att polisen grep personen påträffades en mindre mängd narkotika.

Åtalet mot den man som efter en fotbollsmatch sommaren 2018 ska ha misshandlat en FC Inter-supporter, lades på onsdagen ner i Ålands tingsrätt.

Parterna hade förlikats inför rättegången och bett om att åtalet läggs ner.

Fem djurolyckor inträffade under onsdagen.

Pirjo Åkerblom återvaldes till ordförande för Tehys fackavdelning på Åland r.f. i fredags då Tehy höll höstmöte. 

Natten till tisdagen övervakade den åländska polisen trafiken i landskapet, inga åtgärder vidtogs i samband med detta.

Barn i bild