Publicerad 13 augusti 2019 kl. 16:13

LR svarar JK om Vårdös status

Landskapsregeringen, LR, svarade under tisdagen justitiekanslern, JK, som på önskemål från fyra privatpersoner utreder huruvida de i dag gällande bokningsreglerna i skärgårdstrafiken för Vårdöbor tillkom i laga ordning.

Sent i lördags kväll inträffade en bilolycka i Berghamn, Eckerö. En personbil körde då in i refugen på hamnområdet.

Bilen fick omfattande skador och personen fördes med ambulans till sjukhuset, dock vid medvetande.

Räddningsverket fick leta efter brand i ett vitt hus i Mariehamn i lördags kväll, något som en person hade ringt in till alarmcentralen.

Under natten till söndag gjorde en person motstånd mot både polis och ordningsvakter i samband med att han skulle avvisas från en nattklubb i Mariehamn.

Alkoholen ledde till ett par incidenter under natten till söndag. I Eckerö misstänks en person för grovt rattfylleri, grovt äventyrande av trafiksäkerheten, olovlig körning, trafikförseelse samt hindrande av tjänsteman.

Två incidenter gällande narkotika kom till polisens kännedom i helgen. Natten till lördag konfiskerade polisen en persons narkotika och delgav även personen böter.

Natten mellan fredag och lördag innebar inte speciellt många utryckningar för polisen. Dock kallades man till ett lägenhetsbråk i Mariehamn där resultatet var att den ena kontrahenten sökte sig till en annan övernattningsplats.

Polisens intensifierade kontroller av trafikhastigheten i områden där många barn rör sig ledde till ett stort antal böter förra veckan.

BRAND En mindre kontrollerad rishögs-eldssvåda i Hammarland blossade upp under fredagskvällen. Befäl Ted Andersson säger att branden är under kontroll klockan 20.20.

På sträckan mellan Töftö färjfäste och Vårdöbron utförs stabiliseringsfräsning och beläggningsarbeten den 26 augusti-6 september. Sträckan är 2,5 kilometer lång.

POLIS Under natten till torsdagen hade Ålands polismyndighet det tämligen lugnt. Enligt tema övervakades hastigheter och alla bilister som mötte polisen körde lagenligt.

POLIS En brottsanmälan om skadegörelse har upprättats efter ett gäng unga människor hade orsakat oväsen och osämja på landsbygden. Polisen kallades till platsen och uppdraget gick lugnt till.

Natten till måndagen mottog Ålands sjöräddningssällskap ett larm om en liten båt som drev på Lumparn. Tretton minuter efter larmet avgick Rescue Krickan från Långnäs med kurs mot den lilla båten.

Under söndagen fick en förare tio dagars körförbud och 22 dagsböter efter att ha kört i 88 kilometer i timmen på 50-sträcka. Detta skedde på Nya Godbyvägen i Mariehamn. 

Barn i bild