Publicerad 20 juli 2019 kl. 12:38

Motorbåt fick stopp vid farled

Under morgonen slet sig en båt i stormen. Det berättar Ålands sjöräddningssällskap på sociala medier. Sjöräddningssällskapet påminner också om att det är viktigt att båtägare ser över sina båtar och förtöjningar blåsiga dagar som denna.

På grund av vädret har ms Odin, som trafikerar tvärgående linjen, ändrad turlista i dag. 

Färjan avgår från Snäckö 9.30, och ankommer till Överö 10.35. Avgår sedan från Överö 11.30 och ankommer till Kumlinge norra 13.05.

Natten till onsdagen övervakade polisen hamnar och färjanlöp på Åland, 34 förare granskades i Långnäs, samtliga blåste grönt och fick fortsätta sin färd.

På tisdagskvällen grep den åländska polisen en person efter att vederbörande anmälts för snatteri.

På tisdagen inträffade flera olyckor i trafiken och fyra personer fördes till sjukhus för kontroll.

Den åländska polisen rapporterar en lugn men regnig natt med inslag av snö mellan måndag och tisdag. Det gör väglaget halt och man uppmanar till försiktighet i trafiken.

Vid 23.30-tiden i går körde en bil av vägen strax före Färjsundsbron, på stadssidan.

– Det var en singelolycka, bilen voltade och landade på sidan, säger brandmästare Ted Andersson.

Polisen genomförde en nyketerhetskontroll på Svibybron på söndagen. Efter drygt 10 kontrollerade fordon stoppades en förare som blåste 2,3 promille. Polisen omhändertog körkortet och föraren är nu misstänkt för grovt rattfylleri.

Under söndagsmorgonen granskade polisen 20 jägare i ett jaktlag i Jomala. Under kontrollen granskades vapenlicenser och erlagda jaktkort och både vapen och ammunition kontrollerades.

Polisen kallades under söndagen till en misstänkt misshandel i Finström. Den som ska ha utsatts för misshandel yrkar på straff och polisen utreder händelsen. Inga personskador uppkom, rapporterar polisen. 

Under söndagen övervakades stopplikten vid Skillnadsgatan och Ålandsvägen. Polisen skriver att det delgavs böter. I korsningen Storagatan och Ålandsvägen övervakades körningar vid rödljusen. Här fanns inget att anmärka på. 

 En civil polisbil upptäckte under söndagen att en förare av en mopedbil hade en mobiltelefon i handen. Detta påverkade körsättet.

En personbil körde av vägen i Jomala natten mellan lördag och söndag. Det var enligt brandmästare Ted Andersson frågan om en singelolycka med två personer i bilen, varav båda klarade sig utan skador.

Barn i bild