Publicerad 25 augusti 2019 kl. 08:55

Narkotikabruk anmäldes under helgen

Polisen fick in en anmälan om skadegörelse på onsdagen. En okänd person hade kastat en sten genom en fönsterruta till en bostad i Mariehamn. Det meddelar polisen.

Den hårda vinden på onsdagen gjorde att Destination Gotlands färja m/s Visborg gjorde en krängande rörelse på vägen mot Visby. På grund av rörelsen föll några passagerare och skadade sig.

POLIS Under en hastighetskontroll på Dalkarbyvägen under onsdagsmorgonen stoppade polisen en moped som körde för fort. Mopeden avregistrerades och måste genomgå kontrollbesiktning innan den får tillbaka registerskylten, meddelar polisen.

Förslaget till delgeneralplan för centrum togs upp av stadsfullmäktige på tisdagskvällen. Behandlingen av ärendet inleddes vid 20.30-tiden med stadsarkitekt Sirkka Wegelius genomgång av förslaget och arbetet med att ta fram det.

Tomas Boedeker ersätter Mats Rosberg som vd för redovisningsbyrån Nova Alandia Ab. Enligt ett pressmeddelande från företaget var Tomas Boedeker med och grundade Nova Alandia. Han ser nu fram emot att ta en mer aktiv ledarroll.

Ms Skiftet angör inte Husö i dag klockan 15.35 på grund av hård vind. Det meddelar Ålandstrafiken i ett utskick.

TRAFIK På grund av rådande vattenstånd kan ms Ejdern bara köra persontransporter till och från Asterholma, meddelar Ålandstrafiken. Inga fordon transporteras. Men på avgångar som inte angör Asterholma kan fordon transporteras.
Samtliga avgångar är låsta online till och med nu på söndag, men avgångar mot beställning kan beställas direkt till färjan. Bokade kunder kontaktas.

POLIS Natten till fredag upptäckte polisen en förare som lät bli att stanna, trots stopplikten i korsningen Skillnadsgatan och Ålandsvägen. Föraren fick tolv dagsböter.
En annan förare fick 54 euro i böter för att ha kört längs Österleden utan körljus, med endast dimljusen påslagna.

Lumparlands kommundirektör Mattias Jansryds månadslön höjs, med retroaktiv verkan från den 1 januari 2020, från 5.300 euro till 5.500 euro.
Det beslutar kommunstyrelsen under onsdagskvällen.

Lumparlands frivilliga brandkår beviljas ett bidrag om 1.500 euro för att åka på en utbildning avseende klippning av bilar. Det beslutar kommunstyrelsen på onsdagskvällen.

Lumparland bör framgent bokföra anläggningstillgångar med anskaffningsutgifter upp till 10.000 euro som driftskostnader.
Det föreslår kommunstyrelsen inför fullmäktige under onsdagskvällen.

SJÖFART Den ordinarie Vartsalafärjan är tillfälligtvis ersatt med en mindre färja. Det betyder att de som reser med ms Viggen till och från Osnäs kan drabbas av köbildning, meddelar Ålandstrafiken i ett pressmeddelande.

Turlistan för Enklingelinjen ändras så att avgångarna klockan 13.30, måndag till onsdag under lågsäsong och fredagar under högsäsong, ändras från ordinarie turer till beställningsturer.
Ändringen träder i kraft måndagen den 2 mars.
Landskapet motiverar ändringen med att den efterfrågats av Enklingelinjens färja.

Barn i bild