Publicerad 21 september 2018 kl. 14:27

Personbilar i krock i Jomala

Odin kommer att köra extra turer den 24 december och 27 december. Från Snäckö går Odin klockan 18.30 den 24 december. Färjan går via Överö 19.35 och kommer till Långnäs 20.10.

Niklas Andersson har utsetts till ny varuhuschef för Byggvaruhuset. Han kommer närmast från en tjänst som platschef vid Hans Mattsson Ab. Han har dessförinnan jobbat som bland annat produktionschef vid Skanska i Göteborg.

Ramona Franzén har ansökt om och även beviljats befrielse från sitt uppdrag som ersättare i kommunstyrelsen. Orsaken är att hon har flyttat från kommunen och därmed inte längre är valbar. Till ny suppleant utses Marianne Jansson.

 

Skärgårdsfärjan ms Viggen ställer på grund av ett tekniskt fel in två turer idag söndag. Berörda turer är de med avgång klockan 12.20 från Osnäs samt 14.20 från Åva.

Från klockan 15.10 planeras ms Viggen åter vara i normal trafik.

Det var mycket folk i rörelse under lördagskvällen och natten till söndagen meddelar polisen. Man ingrep och avstyrde några slagsmål på lördag kväll, i övrigt var kvällen relativt lugn.

70 fordon kontrollerades av polisen i samband med ett färjanlöp natten till lördag. Tullen och gränsbevakningen var behjälpliga vid kontrolltillfället, inga anmärkningar delades ut.

Under en trafikövervakning delade polisen ut anmärkningar på felaktig belysning. Många har en lysande gran i framrutan vilket stör utsikten, låter polisen meddela.

En person avvisades från stadens centrum av polisen under fredag kväll. Det var i samband med polisens och stadens aktiva ordningsmäns övervakning som personen fick lämna centrum.

Lagtingspartiet Åländsk demokrati har ombildats till en förening. Stephan Toivonen blir ordförande och Johan Boman vice ordförande.

POLITIK På måndag den 17 december överlämnas medborgarinitiativet ”tips och lottospel och tidigare spelprodukter på Åland” till lagtingets kansli.

Oskar Qvarnström tillträdde i början av månaden som skogschef vid Ålands skogsindustrier Ab. Han är utbildad skogsingenjör och har under många år arbetat som virkesinköpare.

John Holmberg (Lib) med flera föreslog tidigare i år att det sly- och trädbevuxna området öster om Rökerirondellen ska snyggas upp och bebyggas.

Två bilförare fördes på morgonen till sjukhus efter en kollision i Ämnäskorsningen i Finström.

Barn i bild