Publicerad 31 maj 2020 kl. 17:03

Polisen grep berusad kvinna

Efter en begäran från allmänheten upprättade polisen på fredagskvällen en trafikövervakning på Östernäsvägen var det för tillfället genomförs ett vägbygge.

Polisen utreder ett inbrott efter att någon under slutet av veckan brutit sig in i en restaurangfastighet i Mariehamn.

Polisen påträffade under fredagen ett fordon med släp där lasten riskerade att ramla av då lasten var varken täckt eller surrad.

Fredagens trafikövervakning resulterade flera bötesförelägganden, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Det var inte bara Birka Cruises som kom med tunga sjöfartsnyheter på fredagen. Tallink Silja meddelade att man säger upp närmare 300 medarbetare. Framför allt handlar det om personal som arbetar ombord på ms Galaxy och ms Symphony.

Ett besvär över ändringen av detaljplanen för Klinten har lämnats in till förvaltningsdomstolen.

Ålands Polismyndighet rapporterar om en relativt lugn dag på torsdagen. Förutom en smärre påkörning i Mariehamn där parterna kom överens om skuldfrågan, delgav polisen tre ordningsförelägganden gällande trafikförseelser.

Landskapsalarmcentralen upphävde i morse skogsbrandvarningen. Det meddelar jourhavande alarmoperatör Solveig Gustafsson.

Air Leap är klara med sina korttidspermitteringar och återgår nu till normaldrift. Det skriver flygbolaget i ett pressmeddelande.

En anmälan om störande mopedkörning i Jomala och dubbla rådjurskollisioner, det var en del av det som stod på polisens agenda under natten till tisdagen.

Två obesiktade fordon påträffades vid trafikövervakning i Hammarland i måndags morse. Bägge fordon fick registerskyltarna avlägsnade medan förarna bötfälldes för trafikförseelse.

Folkhälsans Allaktivitetshus på Åland Ab har valt tidigare lantrådet Viveka Eriksson som ny ordinarie styrelsemedlem. Viveka Eriksson ersätter läkaren Björn-Olof Ehrnström som avböjt återval efter många år i bolagets styrelse.

Sommarens Poker Run, som skulle ha hållits den 17–20 juli, ställs in. Det meddelar arrangören på sin Facebooksida.

Barn i bild