Publicerad 12 september 2018 kl. 20:47

Polisen utreder inbrott i Mariehamn

En eller flera förövare bröt sig under onsdagen in i en fastighet i Mariehamn genom att krossa en fönsterruta och därefter tillgripa egendom.

Polisen larmades under lördagsnatten om en fest på landsbygden.

Polisen fick under fredagsnatten rycka ut till terminalen i västra hamnen för att göra en dödsorsaksundersökning på en person som plötsligt avlidit ombord på ett kryssningsfartyg.

Polisen avvärjde i samband med krogstängning på fredagsnatten en sammandrabbning mellan flera personer.

Fyra personer utan körrätt misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten och olovlig körning efter en avkörningsolycka i Järsö.

Högt ljud och störande beteende sysselsatte polisen vid två tillfällen under fredagsnatten.

En person har gripits efter att under fredagskvällen försökt handla med hjälp av en misstänkt förfalskad sedel på en servicestation i Mariehamn.

Under veckan har polisen tillsammans med tullen och gränsbevakningen övervakat postförsändelser till och från Åland via postterminalen i Sviby.

En person förlorade under torsdagsmorgonen kontrollen över sitt fordon i Jomala och körde av vägen.

Kommunstyrelsen i Sund har godkänt avtalsförslaget till en gemensam räddningsmyndighet på Åland.

Odin avgår extra torsdagen den 17 januari klocka 18.30 från Snäckö till Långnäs och tilbaka igen på fredag klockan 07.00. Avgångarna är inte bokningsbara.

En 43-årig man döms till 209 dagsböter, totalt 520 euro, för skjutvapenbrott efter att ha fört in två jaktgevär och 132 patroner till Finland.

Under natten till onsdag kontrollerade polisen och sjöbevakningen 20 fordon i Västerhamn. Samtliga klarade sig utan anmärkningar.

Natten till onsdag greps två personer i södra Mariehamn efter att polisen fått in anmälningar om två skilda fall av pågående våldsbrott i nära relationer. Personerna är kända av polisen sedan tidigare.

Barn i bild