Publicerad 11 januari 2019 kl. 12:52

Tallgården håller öppet för stomdrabbade

Vattenläckan i Miramargaraget sent på tisdagen ska nu utredas. Brandmästare Krister Koskinen säger till Ålandstidningen att det konstaterats att en rörskarv sprungit läck.

Stadsstyrelsen föreslår att fullmäktige beviljar tre olika tilläggsanslag för att kunna slutföra ett antal investeringar gällande museifartyget Pommern.

Ålands statistik- och utredningsbyrå har fått landskapsregeringens uppdrag att göra en stor utredning om var framtidens åländska tillväxt kommer att finnas.
– Den senaste stora utredningen gjordes 2004, säger lantrådet Katrin Sjögren (Lib).

Kommunstyrelsen i Lemland föreslår att fullmäktige ska godkänna ett uppgjort köpebrev om en fastighet i Bengtsböle by.

Sprinklersystemet i Miramargaraget sprang läck sent under tisdagskvällen.
– Jag vågar inte svara på vad som orsakade det här, det får vi utreda senare, säger brandmästare Krister Koskinen.

Fortfarande finns det på många ställen elledningar som ligger kvar på marken efter stormen Alfrida. I ett pressmeddelande varnar nu Ålands elandelslags vd David Karlsson allmänheten för att röra vid ledningarna.

Flera trafikärenden noteras i polisens meddelande om måndagskvällen och -natten. En förare fick böter efter att ha ignorerat stoppmärket vid korsningen Södersundavägen-Norra Godbyvägen i Jomala.

En person greps på måndagen av polis efter att ha stört en annan persons hemfrid i Jomala och senare även betett sig störande vid ett verksamhetsställe i Mariehamn.

En tavla målad av konstnären Jonas Wilén ska sättas upp vid äldreboendet Kapellhagen i Lumparland. Tavlan ska spegla boendets värdegrund som en närvårdare vid enheten har tagit fram.

Polisen fick ingripa i den åländska trafiken vid tillfällen gånger under lördagsnatten.

Polisen larmades under lördagsnatten om en fest på landsbygden.

Polisen fick under fredagsnatten rycka ut till terminalen i västra hamnen för att göra en dödsorsaksundersökning på en person som plötsligt avlidit ombord på ett kryssningsfartyg.

Polisen avvärjde i samband med krogstängning på fredagsnatten en sammandrabbning mellan flera personer.

Barn i bild