Publicerad 10 maj 2018 kl. 18:29

Trafikkontroller i Geta under cykeltävling

En trafikolycka inträffade på Storagatan vid Statens ämbetshus vid 13.15-tiden på lördagen.

En personbil körde in i en permobil, säger jourhavande brandbefäl Ted Andersson.

– En person har förts till sjukhus, säger han.

Vid 23-tiden på fredagskvällen gjordes en anmälan till polisen om störande beteende. Den gällde ett barn som blivit skrämd av två unga vuxna personer på Klinten i Mariehamn.

Lemströms kanal är tillsvidare avstängd för båttrafik som behöver öppning av bron. Det skriver infrastrukturavdelningen i ett pressmeddelande. Preliminärt kan bron öppnas igen nästa vecka då man fått de reservdelar som beställts.
 

Ålands vatten Ab uppmanar alla att fortsätta med att spara vatten.

Liberalerna i Finström kommer att föreslå att fullmäktigeledamoten Åke Mattsson (MSÅ) ska utses till ny ordförande för kommunfullmäktige.

En 45-årig man har dömts till 35 dagsböter, totalt 210 euro, för sjöfylleri.

Han döms för att ha kört en drygt elva meter lång muskelbåt utanför Östra hamnen i Mariehamn trots att han hade minst 1,7 promille alkohol i utandningsluften.

En 28-årig man har dömts till 60 dagars villkorligt fängelse för att ha misshandlat en annan man under Rockoff-festivalen sommaren 2017.

Polispatrullen som under tisdagen körde på Ålandsvägen i Mariehamn var ytterst nära att bli påkörd av en personbil på Styrmansgatan, vars förare försummade väjningsplikten i korsningen.

Polisen kontrollerade under tisdagskvällen och natten mot onsdag, i samarbete med Gränsbevakningsväsendet och Tullen, närmare 200 förare i två trafikkontroller.

Räddningsverket ryckte under måndagseftermiddagen ut till fritidshemmet Tärnan i Ytternäs efter att ett automatalarm aktiverats.

TINGSRÄTTEN En man född 1997 har dömts till 30 dagsböter, sammanlagt 180 euro, för misshandel. Enligt tingsrättens dom knuffade mannen sin sambo som ramlade mot väggen och slog bakhuvudet.

Mariehamns räddningsverk varnar på sociala medier för att vägbanan i Godbybacken är mycket hal. Orsaken är ett hydrauloljeläckage i riktning mot Mariehamn. Brandkår och landskapets vägjour ska befinna sig på platsen.

 

POLIS Under natten till lördag kallades polisen till en lägenhet där en oinbjuden person skulle ha trängt sig in och sedan vägrat gå. När polisen anlände hade han dock avvikit.

Barn i bild