Publicerad 26 februari 2020 kl. 20:35

Vind orsakade passagerarskador på Gotlandsfärja

Sju bilister som körde för fort stoppades under söndagen. Polisen rapporterar att dessa ingripanden främst gjordes längs med Sundvägen och Hammarlandsvägen. Samtliga sju förare fick böter. 

Under lördagen fick två förare böter för trafikförseelser. En förare körde runt med utstickande last som inte var markerad. Lasten var inte heller surrad, därför får föraren böta sju dagdsböter.

Sjöbevakningen rekommenderar folk att undvika att använda sina fritidsbåtar tills vidare. Detta för att förebygga spridningen av coronaviruset, skriver man i ett pressmeddelande. 

MARIEHAMN När ansökningstiden gick ut i dag klockan 16 hade tjänsten som räddningschef i Mariehamn har sökts av fyra personer. De sökande är Jan Berglund, Jan Lindholm, Karl Nordlund och Dan Nylund.

Finlands Meteologiska Institut har utfärdag varning för gräsbrand på flera håll i Finland, däribland Åland. Det skriver Landskapsalarmcentralen, Räddningsområde Ålands landskommuner och Mariehamns räddningsverk i ett pressmeddelande.

TRAFIK Ålands landskapsregering påminner om att farleden under Marsundsbron är stängd för all båttrafik fram till den 30 april.
Just nu pågår rivning av brobalkar och för allas säkerhet är all passage under bron förbjuden.

Under lördagen noterade polisen tre fall av hastighetsöverträdelser i landskapet. I Mariehamn körde en förare 64 kilometer i timmen på 50-väg och en annan 67 kilometer i timmen. Det slutade med dagsböter på 170 respektive 200 euro.

Med anledning av en artikel i söndagens e-tidning är ett klargörande på sin plats.

Nu meddelar även Godby Shipping Ab att man inleder samarbetsförhandlingar. Orsaken är den svaga roro-marknaden i kombination med osäkerheten kring coronaviruset.

Ålands Tidningstryckeri Ab ställer in sin ordinarie bolagsstämma. Styrelsen tog beslutet mot bakgrund av den rådande situationen, säger Daniel Dahlén, vd och chefredaktör.

Det finns fortfarande ålänningar runt om i världen som har svårigheter att ta sig hem. Landskapsregeringen uppmanar berörda att ta kontakt med Utrikesministeriets jourtelefon på nummer +358 9 1605 5555. Jourtelefonen är öppen dygnet runt.

Fredrik Linström kommer inte till Alandica med sin enmansföreställning "Mänskligheten" i maj. Hela Finlandsturnén skjuts upp till janauri 2021.

Ålänningar som vill resa hem sjövägen från Sverige måste än så länge göra det via Åbo för att sedan göra en ny bokning till Långnäs.

Barn i bild