Publicerad 13 oktober 2020 kl. 13:04

Annikas dröm om en egen husbil slog in

När Annika Kowalewski var riktigt liten bestämde hon sig för att hon skulle bli indianpojke för att då skulle hon få en egen häst. Men någon egen häst fick hon aldrig och yrkesvalet förändrades. I dag arbetar Annika som avdelningssköterska vid palliativa avdelningen och trivs väldigt bra.

Lantrådet Veronica Thörnroos (C) deltar på tisdagen i ett toppmöte med FN:s generalsekreterare António Guterres. På agendan står coronakrisen, skriver lagtinget i ett pressmeddelande.

Ålandstidningen direktsänder veckans pressinfo från landskapsregeringen med anledning av coronaläget. Sändningen startar klockan 16.00.

Budgetförslaget för Oasen boende- och vårdcenter skickas på återremiss, beslutade förbundsstyrelsen på tisdagen. Bakgrunden är flera kommuners kritik mot förslaget och hårda sparkrav.

Lågstadielärare, klasslärare eller idrottslärare är några yrken som Tilde Polviander skulle kunna tänka sig i framtiden. Erfarenheten av att jobba med barn har hon från Dunderdansarna där hon både dansar själv och är danslärare.

Torbjörn Sjöblad har alltid varit en aktiv föreningsmänniska men under de senaste åren har han trappat ner sitt deltagande mer och mer. I stället har barnbarnet Emelia fått ta stor del av farfar Torbjörns vardag.

Burdust bemötande av Gränsbevakningsväsendet och en ovilja att prata svenska. Det upplevde svenskålänningen Arne Selander vid sina två senaste inresor till Åland.
– De visade ingen vilja att hjälpa mig på svenska, säger han.

Hans Karlsson har drabbats av att LR:s stöd för energieffektivisering krockar med hushållsavdraget.
Nu ska LR utreda problemet tillsammans med Skatteförvaltningen.
– Det är helt tokigt hur det fungerar, jag har förlorat 1.000 euro på ett bidrag, säger Hans Karlsson.

Ejdern fick under söndagen tekniska problem och var tvungen att ankra på väg mot Lappo och Torsholma. Vid 21-tiden rapporterades att Ejdern åter gick i trafik, men med reducerad fart.

Ett nytt fall av covid-19 har konstaterats. Det meddelar hälso- och sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen i ett pressmeddelande under söndagseftermiddagen.

Mariehamn har haft drygt 1,2 miljoner färre passagerare på färjorna under 2020 jämfört med i fjol. Totalt har antalet passagerare på färjorna i utrikestrafiken minskat med 70 procent i år. 

Landskapsregeringen, genom utbildnings- och kulturminister Annika Hambrudd (C), uppmanar på lördagen i ett pressmeddelande ungdomar och föräldrar att inte arrangera eller delta i större fester och tillställningar.
– Åland befinner sig just nu i en upptrappningsfas gällande covid-19. Vi måste alla ta vårt ansvar, skriver hon.

Skolrasterna måste börja utvecklas och ses som en del av undervisningen.
Det säger Gustav Sundh, fritidspedagog och i Sverige känd som ”skolgårdsläraren”, som föreläste på Åland på torsdagen.

– Här finns allt vi behöver, en tät skärgård med olika miljöer och den fina övningsbassängen här på sjösäkerhetscentret, säger Meral som är befäl och tolk för den besättning ur Turkiets kustbevakning som övade här i fredags.

Barn i bild

Fler nyheter