Publicerad 15 januari 2020 kl. 09:43

Cdon-målet fortsatte med skriftlig bevisning

Rättegångsdag två och tre i Cdon-målet ägnas åt att gå igenom den omfattande skriftliga bevisning som åklagarna och de fem svarandena åberopar.

Det blev inget besked från Finlands regering om persontrafiken västerut i dag. Statsminister Sanna Marin ställde med kort varsel in det inplanerade samtalet med lantrådet Veronica Thörnroos (C). Ett besked om trafiken ska komma i morgon torsdag eller på fredag.
Här nedan följer Ålandstidningens direktreferat från dagens presskonferens.

Ulf ”Uffe” Åkerblom var aldrig någon stor vän av skolan som ung. Men hans filosofi ”allt går om man vill och allt man är intresserad av blir man bra på” har han haft nytta av genom livet, även i skolan.

Röda Korsets triagetält som ska användes av Ålands hälso- och sjukvård är nu på plats utanför sjukhuset i Mariehamn. Tältet monterades på plats av frivilliga i går.
– Det är första gången Röda Korset sätter upp ett triagetält på Åland, säger Tomas Urvas, verksamhetsledare för Röda Korset Ålands distrikt.

Den varg som under skyddsjakt sköts i Hammarland den 28 december hade en skottskada. Landskapsregeringen har gjort en polisanmälan om misstänkt jakt- och naturvårdsbrott.

Ålandstidningen publicerar från och med i dag statistik om coronaviruset covid-19 på vår hemsida.
Siffrorna uppdateras dagligen.

Ålandsbankens styrelse ändrar sig och föreslår att morgondagens bolagsstämma skjuter upp frågan om att betala ut dividend.

Olycksutredningscentralens utredning om Skarvens grundstötning den 12 april i fjol är nu klar. Bristfälliga elarbeten, dålig ergonomi och dålig information när fartyget överläts är orsakerna till olyckan enligt utredningen.

Företag inom det åländska näringslivet borde kunna få stöd för att tillfälligt kunna täcka sin hyra. Det säger Anders Ekström vid Ålands näringsliv.
– I Sverige har regeringen gått in för att ge ge små och medelstora företag ett tillfälligt hyresstöd, inom vissa ramar. Det är något vi borde göra här också.

I går meddelade Mariehamns stad att man inleder samarbetsförhandlingar med personalen till följd av undantagstillståndet.
– Det gäller både omorganisation och permitteringar. Vi kan inte vänta för länge, säger stadsdirektör Barbara Heinonen.

Transport- och kommunikationsverket Trafikcom överväger att stoppa all passagerartrafik med sjötrafik från utlandet till Finland. Beslutet kan i så fall också komma att gälla passagerartrafiken mellan Åland och Sverige.
– Det här är ett direkt brott mot grundlagen, säger lantrådet Veronica Thörnroos (C) till Ålandstidningen.

Vid 16 höll landskapsregeringen sin dagliga presskonferens om coronaläget. Här kan du se sändningen.

Varje tisdagskväll ordnar Jomala församling en tisdagsklubb för barn som går i årskurs ett till fyra. Barnen samlas i församlingshemmet Olofsgården för att tillsammans med ledarna leka, pyssla baka och ha roligt tillsammans.

All trafik med ms Eckerö ställs in till och med den 13 maj.

Barn i bild

Fler nyheter