Publicerad 13 juli 2017 kl. 10:08

Fullt i polisens celler under Champions League

14 polska supportrar greps i samband med gårdagens Champions League-match. Men i övrigt gick allt lugnt till, meddelar polisen.

Kommentarer (4 st)

Ett stort tack till vår

Ett stort tack till vår polismyndighet samt den utmärkta finska förstärkningen.Således en eloge till alla som medverkat till att matchen kunde genomföras utan fotbollssportens mörkaste konsekvenser. Enbart ungefär 10% av besökande polska supporters hamnade i polisens butka. Hoppas ålänningarna blir färre vid kommande besök i Polen. Lycka till med den åländska fotbollen.

Hur mycket kostade de utökade

Hur mycket kostade de utökade polisiära insatserna för spektaklet oss skattebetalare? Hur mycket inkomster för evenemanget fick åländska hotell, matställen och övriga näringsidkare inom turistbranschen? Var det hela en lönsam affär för det åländska samhället som helhet, eller skulle det vara bättre att avstå från liknande evenemang i fortsättningen?

Avstå.... detta "spektakel"

Avstå.... detta "spektakel" sökte inte Åland. Vårt fotbollslag fick äran att delta i förkvalet på grund av vunna mästerskap i finska ligan. Men det är roande att det finns muntergökar som skattebetalaren. Ju mer du grämer dig och gnäller, desto roligare tycker vi andra tänkande människor att du är.

Ulf Grüssner föreslår via ett medborgarinitiativ att staden låter anlägga en kombinerad gäddfarm och fosforfälla i ytteränden av utloppsdiket vid Nabben. 

I enlighet med landskapsregeringens budget för 2017 överförs ÅHS fastigheter till landskapets fastighetsverk.

Ett antal ÅHS-anställda får byta arbetsgivare och ÅHS budgetram minskar med 1,5 miljoner euro.


Projektet Åland sailing robots deltog för två veckor sedan i World Robotic Sailing Championship i Horten, Norge. I går firade man segern i navigationsskolan.
– Jätteroligt. Veckan innan tävlingen trodde jag aldrig att vi skulle ha chans, säger Åland Sailing Robots projektledare Anna Friebe.

 

Här kan du se Ålandstidningens fotograf Theresa Axéns bilder från Skördefesten under lördagen.

Under lördagen fick Åland besök av finska marinens fartyg PGG Hanko. 

– Det rör sig om ett föranmält inspektionsbesök som varar till på söndag, säger talman Johan Ehn.

Nu finns det kommunalt vatten på ÅSS gästhamn Rödhamn. I torsdags fick verksamhetschef Brage Jansson för första gången dricka färskt vatten direkt från kranen ute på bryggan.

Polisen ber alla skördefestbesökare att köra försiktigt och ta hänsyn till de olika provisoriska trafiklösningar som gäller under helgen. Under fredagen fick man in rapporter om att en del trafikanter inte gjorde det. 

Det kan bli trångt på en del ställen, men om alla kör långsamt och hänsynsfullt ska det nog gå bra. 

Johan Ehn (MSÅ) står till förfogande för att fortsätta som talman när lagtingsåret inleds igen. Men enligt en överenskommelse ska Gun-Mari Lindholm (MSÅ) överta klubban. – För mig är det väldigt viktigt att det här fungerar och att överenskommelsen hålls, säger Gun-Mari Lindholm.

Britt Lundberg beskriver sin röst i presidiet på kompromissförslaget som en medveten taktikröst. Under den beslutande sessionen 2 november tänker hon rösta på det finska och isländska förslaget.

– Det förslaget skrev jag ju under på från början.

Skördefesten, för många en av årets höjdpunkter, har inletts. 

Invigningen sker under fredagskvällen på Mattas gårdsmejeri i Finby, Sund, där  Jennifer Sundman och Lars-Johan Mattsson står för värdskapet.

Lagtingsledamot Fredrik Fredlund (Ob) åtalas för misshandel. Det skriver landskapsåklagare Peter Rikberg i ett pressmeddelande.

Britt Lundberg meddelar nu i ett pressmeddelande att hon i den avgörande omröstningen i november kommer att rösta för förslaget att göra finska och isländska till officiella arbetsspråk i Nordiska rådet.

Den yttre fasaden börjar ta form och den 20 december i år ska nya Frideborg i Vestansunda, Jomala stå klart. Än så länge håller tidsplanen och redan nu påminner den nya byggnaden mycket om den gamla.
– Tanken är att alla ska känna igen sig, säger Annika Ahlqvist, vice ordförande i Hembygdens vänner.

Barn i bild

Fler nyheter