Publicerad 6 september 2019 kl. 09:16

Nådde viktmålet och bekämpade cancern

I slutet av mars berättade lagtingsledamoten Igge Holmberg i Ålandstidningen om sina planer på att gå ner 50 kilo på 50 veckor, det vill säga i tid till valet. Han var då halvvägs mot sitt mål och hade gått ner från 160 till 134 kilo.
En månad senare fick han beskedet att han hade en tumör i njuren.

Åland tog två guld, ett silver och ett hedersomnämnande i helgen då FM i Mathantverk avgjodes i Jyväskylä. 

Stadsstyrelsen vill fasa ut systemet med att ingå borgen för föreningars checkräkningskrediter.
Man föreslår ändå att en sådan borgen ska tecknas för Ridklubben Sleipner.

Ambulans tillkallades på lördagen till de pågående åländska mästerskapen i folkrace. En förare fick bäras in i ambulansen fortfarande fastspänd i sin race-stol.
– Han mår okej nu, men kommer vara öm i kropp och själ i morgon, säger tävlingsledaren Åse Ask.

En person körde in i ett träd utanför Plastos lokaler i Norrböle på lördagen.

Flera åländska kommuner har förbättrat it-säkerheten på sina webbsidor sedan Ålandstidningen förra veckan skrev att 13 av 16 kommuner får underkänt i ett it-säkerhetstest. Säkerhetsläget på kommunernas webbsidor sammanfattades ursprungligen av Svenska Yle.

Ålands nya tf polismästare räds inte utmaningar. För Ålandstidningen berättar han om sin bakgrund inom FN:s fredsbevarande styrkor, varför han valde polisyrket och om FM-medaljerna från ungdomen.
– Min styrka är att jag hugger tag i saker, oberoende vad det handlar om, säger Johan Pawli.

Den 15 oktober inleds älgjakten. Jägarkåren oroas i varierande grad över beståndets mående. Enligt jakthandläggaren Roger Gustavsson vid landskapet har det sett liknande ut i 20 års tid.
– Älgjaktlagen har hållit igen sedan 2002, menar han.

Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet (ÅMHM) ålägger polisen att ordna större hundburar till sina tjänstehundar. Det eftersom de burar som används i dag är för små.

I somras började uppgifter cirkulera att en lagtingskandidat polisanmälts för köp av sexuella tjänster av minderårig. Polisen har varit knapphändig med uppgifter, men nu väljer Hållbart initiativs talesperson Simon Holmström att träda fram för att bemöta uppgifterna.
– Polisens bedömning är att det inte finns något som kopplar det underlag de fått till mig som person. Därför är inte heller polisanmälan riktad mot mig eller jag brottsmisstänkt, säger han.

Johanna Karlsson bjuder den här veckan på två goda frukostalternativ.

Frågorna var många när landskapsregeringen höll informationstillfälle om kortrutten i går. Tunnelalternativet var på mångas läppar, även om det inte stod på agendan.
– Varför har landskapsregeringen inte begärt in offerter på en tunnelförbindelse, frågade Stanley Sommarlund och drog ned kvällens första applåder.

Så här års ökar stölder av båtmotorer och bränsletankar. Men det finns några knep för att hålla tjuven borta.

Simon Holmström hoppar av som talesperson för Hållbart initiativ. Detta efter att ett rykte under ett par månaders tid gjort gällande att han varit inblandad i en polisutredning om försök till sexuellt köp av minderårig.

Barn i bild

Fler nyheter