Publicerad 15 augusti 2019 kl. 19:19

Oavgjort i pausvilan för IFK

IFK:s ödesmatch mot SJK står 0–0 efter en spelad halvlek. Hemmalaget var närmast att ta ledningen efter 25 minuter men Oskari Forsman räddade situationen med en reflexparad. IFK inledde bra men SJK har tagit över mer och mer.

Finlands regering har i dag fått information om läget med coronaviruset och hur landets beredskap är inför en eventuell smittspridning. I ett pressmeddelande skriver statsrådet: ”som helhet bedömt har Finland god beredskap för att viruset sprids.

Social- och hälsominister Annette Holmberg-Jansson (MSÅ) kallar till presskonferens i morgon för att informera om landskapets beredskap för coronaviruset.

I dag fick familjen Strandvik äntligen ett definitivt besked. Den 9 mars får de lämna det coronadrabbade i karantän satta hotellet på Teneriffa.
– Nu kan man ju styra upp något med jobb och sådant, säger Thomas Strandvik.

Viking Lines aktieägarförening vill att mindre ägare ska få vara med och bestämma i bolaget, säger ordförande Roger Jansson. Han framförde åsikten på ett möte med rederiets styrelse.

Landskapsregeringens förvaltningschef Dan E Eriksson säger att Datainspektionens verksamhetsberättelse får stå för sig själv.
– Var och en får dra sin egna slutsatser.

Det är lätt att en person som diagnosticerats med en minnessjukdom blir sittande hemma i stället för att få möjlighet att komma till en dagverksamhet när det finns behov av det. Kommunerna har heller inte möjlighet att ha en uppsökande verksamhet eftersom de inte vet vem som är i behov av hjälp.

Inom landskapsregeringens förvaltning finns en utbredd kultur där synpunkter, kritik eller avvikande beteende sällan välkomnas. Det skriver myndighetschef Joakim Söderberg i Datainspektionens verksamhetsberättelse för 2019.

Viking Lines aktieägarförening vill att mindre ägare ska få vara med och bestämma i bolaget, säger ordförande Roger Jansson. Han framförde åsikten på ett möte med rederiets styrelse.

Antalet ärenden som nått klientombudsmannen vad beträffar missnöje om barnskydd har ökat från 10 till 70 på bara två år. Det framgår av Ålands ombudsmannamyndighets verksamhetsberättelse som presenterades i går. – Det är anmärkningsvärt, säger patient- och klientombudsman Benjamin Sidorov.

Sommaren 2010 hittade ett dykarlag under ledning av Christian Ekström ett vrak utanför Föglö som visade sig vara betydligt intressantare än han först trodde.
Det var starten på en mediecirkus av stora mått och ledde till prisrekord på champagneauktionen 2011. Kritik och avtagande intresse gjorde dock att det nu varit tyst i flera år.

Familjen Strandvik vet ännu inte hur länge de behöver stanna på hotellet på Teneriffa, som satts i karantän på grund av coronaviruset.
– Vi har inte fått någon information alls, säger Harriet Strandvik på onsdagseftermiddagen.

Peter Ellqvist blir den som ska leda Ålands golfklubb när nuvarande klubbdirektör Åsa Nordström slutar i sommar.
– Jag kommer att använda alla mina kontakter och erfarenheter för att bidra till utvecklingen av golfklubben, säger han.

Stadsfullmäktige återremitterade ärendet om delgeneralplanen för centrum till stadsstyrelsen, efter omröstning.
Man vill bland annat att formuleringarna om byggnadsskyddet ska ses över på nytt.

Barn i bild

Fler nyheter