Publicerad 11 januari 2020 kl. 11:21

Oklart om dömd chaufför förlorar sitt taxitillstånd

I torsdags dömdes en taxichaufför för äventyrande av trafiksäkerheten efter att ha kört rakt genom en rondell och krockat med ett trafikmärke.
Det är fortfarande oklart om chauffören får behålla sitt taxitillstånd.

Ett enhälligt Lemlandsfullmäktige utsåg på onsdagskvällen Jomalas nuvarande kommunsekreterare Julia Lindfors till ny kommundirektör.

Den sjuaxlade fordonskombination som polisen stoppade på Hammarlandsvägen under onsdagen konstaterades, efter vägning vid landskapskajen i Möckelö, vara överlastad med drygt nio ton.

Saltvik utser inte några representanter till förhandlingarna om kommunsammanslagning. Det beslöt kommunstyrelsen i måndags.

798.665 euro. Så mycket får man betala om man vill ha topplägenheten i det planerade åttavåningshuset vid Lotsgatan i Mariehamn.
– Det här är den bästa platsen i Mariehamn, säger projektchef Johnny Sid.

I rättegången mot ledningen i Cdon hördes i går den tidigare vd:n i moderbolaget Mikael Olander, samt den åländske styrelsemedlemmen Daniel Eriksson.
– Jag hade ingen insyn i detaljerna och vi fick aldrig några anmärkningar från myndigheterna, säger Mikael Olander.
Enligt Daniel Eriksson var man helt överens med Tullen om att konceptet var lagligt och han anser därmed att åtalet är ogrundat.
– En fällande dom skulle vara en total mänsklig katastrof.

Landskapsregeringen med lantrådet Veronica Thörnroos (C) i spetsen säger upp avtalet för elhybridfärjan. Men det var en oenig regering som tog beslutet.
– Vi har varit väldigt tydliga med vår linje, säger Moderata partiledaren Annette Holmberg-Jansson som röstade emot förslaget.

En tioårig pojke blev på måndagskvällen vittne till när ett gäng killar hoppade på hans cykel och körde på den med moped i centrala Godby.
– Det var min första cykel som jag köpt för egna pengar, säger han.

Landskapsregeringen har inget emot att sommar- och vintertiden slopas.

Avtalet om elhybridfärjan sägs upp. Det meddelar landskapsregeringen. Regeringspartiet Moderaterna stöder inte beslutet.

Rättegången i Cdon-målet om grovt skattebedrägeri fortsätter den här veckan med vittnesförhör. I dag på förmiddagen hördes den tidigare vd:n i moderbolaget Cdon Mikael Olander, som även var styrelseordförande i Cdon Alandia 2007-2011.
– Jag hade ingen insyn i detaljerna och vi fick aldrig några anmärkningar från myndigheterna.

Finans- och näringsutskottet riktar kritik mot både infrastrukturavdelningen och ÅHS för att de inte tidigare förutsett ökade kostnader. I övrigt föreslår utskottet att tilläggsbudgeten för 2019 respektive 2020 ska godkännas.

Ett utbrott av scharlakansfeber har utbrutit på ett daghem i Mariehamn.
– Det är en vanligt förekommande sjukdom som botas med antibiotika och behandlas i öppenvården, säger klinikchef Christian Johansson på ÅHS.

Företagaren Mikael Holm döms till ett 23 månader långt, villkorligt fängelsestraff för tre penningtvättsbrott.
Enligt Egentliga Finlands tingsrätt måste han, som erfaren affärsman, ha förstått att han hanterade stulna medel i anslutning till torrlastaren Cleopatra.

Barn i bild

Fler nyheter