Publicerad 26 februari 2019 kl. 06:00

”Skräckvälde på Cinderella”

Arbetsklimatet på Cinderella får hård kritik av anställda som vittnar om sexism, bestraffningar och degraderingar.
– Jag har jobbat till sjöss i snart 25 år och varit både på andra färjor och på lastbåtar, men aldrig upplevt sådant skräckvälde som på Cinderella, säger en person på befälsnivå.

Micke Björklund såg finalen i Robinson med familj och vänner. Ålandstidningen träffade Micke inför finalavsnittet och var också med och följde finalen hemma hos Micke i Tjudö. Se Ålandstidningens fotograf Robert Janssons bilder här! I morgondagens tidning kan ni läsa mer om Robinsonvinnaren.

Hela Ålands och numera också Sveriges gunstling, Michael Björklund är årets Robinson! Det stod klart efter ett sista öråd och en mastodonthinderbana där ”Robinson-Micke” defilerade i mål som klar etta.
– Det här är för mina barn, vrålade en utmattad och överlycklig Michael Björklund ut direkt efter finaltävlingen.

Klockan 22.00 smäller det, då är det dags att se hur Micke Björklund klarar sig i det sista avsnittet av Robinson. 

Kör du planlöst omkring med din bil, moped eller traktor. Då kan du i framtiden få en ordningsbot på 100 euro av polisen. Det säger den nya trafiklagen som är på gång.

– Jag tror nog inte vi kommer att märka så mycket av det, säger överkommissarie Benjamin Fellman. 

Stöd och lån är inte någon långsiktig lösning för Ålands ekonomi, utan det viktigaste är att få igång företagens verksamhet igen, säger näringsminister Fredrik Karlström (MSÅ).
– Stöden blir aldrig det som räddar oss ur krisen.

Hotellen i Mariehamn avvaktar fortsättningsvis läget. I nuläget finns, trots att samhällsrestriktionerna nu börjar lättas upp, inga planer att slå upp dörrarna helt.
– Vi avvaktar bokningsläget och agerar efter behov, säger Caroline Lepistö, vd vid Åland Hotels.

Jannik Svensson anmäler Ålands radio och tv till programnämnden och Datainspektionen. I anmälan skriver han att radion ägnar sig åt att spåra sina lyssnare och läsare.
– Public service ska hålla på med nyheter. Inte pixelspårning av enskilda individer.

De  permitteringar som Mariehamns stad tidigare flaggat om blir sannolikt inte av. Det säger stadsdirektör Barbara Heinonen när samhället nu öppnas upp igen.

I tisdags berättade entreprenören Dennis Jansson i Ålandstidningen om discgolfbanan som han vid två tillfällen försökt få till stånd i Tullarns äng. 

– Jag fick ingen motivering till avslagen av stadsstyrelsen, sade han i tisdagens artikel.

Nu bemöter staden kritiken.

Coronakrisens boost i väljarstödet för Centern verkar mattas av. Från mars till april tappar de närmare nio procentenheter.

– Det blir ekonomiska konsekvenser av krisen och ansvaret för dem kommer i väljarnas ögon att läggas på dem i ledande ställning, säger professorn Göran Djupsund.

Mariehamns stad har tecknat ett avtal med Ålands radio och tv om att tv-sända stadsfullmäktiges möten under resten av 2020. På sociala medier har beslutet kritiserats eftersom upphandlingen inte konkurrensutsattes.

– Förklaringen är att vi behövde få det att fungera för resten av året på grund av coronaviruset, säger stadsfullmäktigeordförande Johan Ehn (MSÅ).

Michael Björklund klarar sig ytterligare ett avsnitt av realityserien ”Robinson”. Nu är han en av fyra som kan ta hem segern på söndag.

Skatteinkomsterna de första fyra månaderna i Eckerö kommun är lägre än budget. Enligt skatteredovisningen är avvikelsen hittills minus 176.000 euro. Därför behöver kommunen förbereda sig på att skatteinkomsterna är budgeterade på för hög nivå, skriver kommunen i beredningen inför sitt senaste kommunstyrelsemöte. 

Barn i bild

Fler nyheter