Publicerad 15 juli 2017 kl. 10:30

Skyltar saknas på nya Ålandsvägen

Var är skyltarna på nya Ålandsvägen? Det undrar en läsare som hört av sig till Ålandstidningen.
- Vi väntar på att skyltarna ska levereras, säger projektledare Håkan Lindén.

Kommentarer (3 st)

"Vvi väntar som sagt på

"Vvi väntar som sagt på leveransen"!? Vad är det för struntprat? Kunde man inte ha beställt skyltarna i tid, eller är planeringen av projektet efter alla år av förberedelser verkligen så eländig att man inte ens vet vad som behövs innan man står och tittar på det färdiga resultatet? OBS: Var nu så snälla och beställ genast skyltarna för den återstående delen av Ålandsvägen, så blir ni inte tagna med byxorna nere en gång till!

Det får funktionera som det

Det får funktionera som det är just nu, det är ingen större brådska, säger Håkan Lindén. Vilken j...a förklaring.... man skulle väl inte ens i misstag kunnat tänka sig att återanvända de gamla skyltarna? Eller var det full fart till soptippen med dessa? Man vet ju inte om man skall skratta eller gråta åt den totala avsaknaden av kompetens när det gäller gatuarbeten och "planering" av arbetet. Det är tydligen helt ok att lägga felbeställda kantstenar (från Kina!) och senare byta ut dem när man fått rätt färgnyans på leveransen, men lite säkerhet för fotgängarna är tydligen inte så viktigt. Och sedan det här med antal meter gatuarbete och vilken tid det tagit är väl ett slags rekord det också. Möjligtvis att stora gatan 2016 slår det men ändå...

Och om en olycka skulle hända

Och om en olycka skulle hända där nu, hur är det då ur juridisk synvinkel? Var det på en existerande skyddsväg som just nu tillfälligt råkar vara osynlig men de flesta känner till att den är där eller var där ingen skyddsväg överhuvudtaget för inga markeringar som följer trafiklagen existerar just nu? Intressant prejudikat som kanske Håkan Lindén kan svara på ;)

Ulf Grüssner föreslår via ett medborgarinitiativ att staden låter anlägga en kombinerad gäddfarm och fosforfälla i ytteränden av utloppsdiket vid Nabben. 

I enlighet med landskapsregeringens budget för 2017 överförs ÅHS fastigheter till landskapets fastighetsverk.

Ett antal ÅHS-anställda får byta arbetsgivare och ÅHS budgetram minskar med 1,5 miljoner euro.


Projektet Åland sailing robots deltog för två veckor sedan i World Robotic Sailing Championship i Horten, Norge. I går firade man segern i navigationsskolan.
– Jätteroligt. Veckan innan tävlingen trodde jag aldrig att vi skulle ha chans, säger Åland Sailing Robots projektledare Anna Friebe.

 

Här kan du se Ålandstidningens fotograf Theresa Axéns bilder från Skördefesten under lördagen.

Under lördagen fick Åland besök av finska marinens fartyg PGG Hanko. 

– Det rör sig om ett föranmält inspektionsbesök som varar till på söndag, säger talman Johan Ehn.

Nu finns det kommunalt vatten på ÅSS gästhamn Rödhamn. I torsdags fick verksamhetschef Brage Jansson för första gången dricka färskt vatten direkt från kranen ute på bryggan.

Polisen ber alla skördefestbesökare att köra försiktigt och ta hänsyn till de olika provisoriska trafiklösningar som gäller under helgen. Under fredagen fick man in rapporter om att en del trafikanter inte gjorde det. 

Det kan bli trångt på en del ställen, men om alla kör långsamt och hänsynsfullt ska det nog gå bra. 

Johan Ehn (MSÅ) står till förfogande för att fortsätta som talman när lagtingsåret inleds igen. Men enligt en överenskommelse ska Gun-Mari Lindholm (MSÅ) överta klubban. – För mig är det väldigt viktigt att det här fungerar och att överenskommelsen hålls, säger Gun-Mari Lindholm.

Britt Lundberg beskriver sin röst i presidiet på kompromissförslaget som en medveten taktikröst. Under den beslutande sessionen 2 november tänker hon rösta på det finska och isländska förslaget.

– Det förslaget skrev jag ju under på från början.

Skördefesten, för många en av årets höjdpunkter, har inletts. 

Invigningen sker under fredagskvällen på Mattas gårdsmejeri i Finby, Sund, där  Jennifer Sundman och Lars-Johan Mattsson står för värdskapet.

Lagtingsledamot Fredrik Fredlund (Ob) åtalas för misshandel. Det skriver landskapsåklagare Peter Rikberg i ett pressmeddelande.

Britt Lundberg meddelar nu i ett pressmeddelande att hon i den avgörande omröstningen i november kommer att rösta för förslaget att göra finska och isländska till officiella arbetsspråk i Nordiska rådet.

Den yttre fasaden börjar ta form och den 20 december i år ska nya Frideborg i Vestansunda, Jomala stå klart. Än så länge håller tidsplanen och redan nu påminner den nya byggnaden mycket om den gamla.
– Tanken är att alla ska känna igen sig, säger Annika Ahlqvist, vice ordförande i Hembygdens vänner.

Barn i bild

Fler nyheter