Publicerad 7 augusti 2018 kl. 06:00

Stora prisskillnader hos båtmackarna

Billigaste tankningen av båten med E98 fås för 1,739 euro per liter och dyraste är 1,969 euro per liter. Billigaste fås vid Marsund/Öra och den dyraste är vid Karlby.
– När man ska leverera bränsle till Karlby på Kökar tar leveransen hela dagen. Både tankbilen och chauffören kostar och det är klart att det blir dyrare där, säger Roger Rundberg som har både stationen vid Marsund/Öra och den vid Karlby Gästhamn.

Kommentarer (2 st)

Peanuts, betalar gärna 3.00

Peanuts, betalar gärna 3.00 euro litern för att åka från Lumparsund till Degerby med barnbarnen för en glass.Tänk på entusiasterna i "Poker Run" som förbrukar 100-tals liter i timmen för enbart sitt eget intresse. Ja, vi lever i den värld som vi valde på 1980-talet."Den enes död den andres bröd"

Det märkliga är att ex priset

Det märkliga är att ex priset är 20 cent billigare ute på öarna i Åbolandsskärgård. De har åtminstone lika stora fraktkostnader och varken bilar eller statens flotta tankar på dessa. Åländska företagare är världsmästare på att bortförklara sig. Men är prisskillnaden för stor så biter man sig i svansen. Förarna från ex Finska sidan tankar bara så mycket att de kommer över sundet och sen tankar de fullt på andra sidan.

Bo Eriksson från Saltvik är en av delägarna i ett nytt bolag som ska ta över majoriteten i Mercedes Chocolaterie. 

– Det är ett intressant företag som vi tror att kan utvecklas ytterligare, säger han.

– Nu får du för fan ge dig, utbrast Lennart Isaksson (MSÅ) under tisdagskvällens ovanligt irriterade fullmäktigemöte i Mariehamn. 

Frågan som väckt de starka känslorna var Ålandsvägens ombyggnad. 

Personalen vid Mariehamns Elnät Ab sågar helt sammanslagningen med Mariehamns Energi. Arbetet blir både ineffektivare och dyrare, skriver man i ett skarpt formulerat brev till stadsstyrelsen, undertecknat av hela personalen förutom vd och två nyanställda.

Om inte självstyrelserevisionen kommer framåt öppnar såväl Ålands framtid som Moderaterna för en unionslösning i stället.
– Det är ett beprövat koncept om hur man kan samexistera inom en stat, säger Axel Jonsson (ÅF).

Har du hittat den perfekta julklappen men inte lyckats få till ett passande julklappsrim? 

Misströsta inte utan vänd dig till Ålandstidningens rimstuga! 

Högsta förvaltningsdomstolen (HFD) avvisar den förvaltningsklagan som Hammarlands kommun inlämnat. I klagan yrkade Hammarland om ett omedelbart verkställighetsförbud mot genomförandet av kommunindelningsutredningen.

Antalet trafikolyckor är på nedgång. Om trenden håller i sig, krockar ålänningen allt mer sällan. Utgången av trafikolyckorna är också lindrigare hittills i år, 2017 omkom tre personer i trafiken, inga dödsoffer har krävts i trafiken i år.

Den förbipasserande mannen såg eldslågorna genom köksfönstret. Han rusade in i huset och lyckades kväva elden och rädda personen som befann där inne.
– Ett mycket rådigt ingripande, rena hjälteinsatsen, säger jourhavande brandbefäl Ted Andersson.

Landskapsregeringen anser att styrelsen för ÅMHM har det primära ansvaret att lösa den pågående krisen.
– Myndigheten har fungerat hittills, men det krävs flera åtgärder varav omorganisationen är en, säger avdelningschef Bengt Michelsson.

Bör Ålands polislag vara en helt egen lag, eller en blankettlag baserad på den finländska?
Frågan delar lagtinget.
– Vi har ett system där det uppstår en period av rättsosäkerhet, säger Harry Jansson (C).

Makarna Åsmund och Ann Sundberg kan det mesta om kött. På Marskogens lamm saltar paret bland annat åländska julskinkor.

– Vi röker mycket lamm och vildsvin också, säger Åsmund Sundberg.

Det var inte fel att ombilda en inspektörstjänst till en chefstjänst.  Det anser ÅMHM-styrelsen som i ett bemötande till Högsta förvaltningsdomstolen argumenterar för sitt beslut.

Fastän Finström sänker inkomstskatten ökar skatteintäkterna kraftigt nästa år, enligt prognoserna. 

Detta till trots budgeterar kommunen för ett minusresultat.

Barn i bild

Fler nyheter