Publicerad 13 februari 2019 kl. 22:00

Storbråk kring stadens smörtips

Det stormar rejält kring stadens rekommendation om att stadsbor bör välja bort smör med hänsyn till klimatet.
I dag tar stadsstyrelsen upp frågan.

Kommentarer (8 st)

Heinonen låter tydligen

Heinonen låter tydligen staden skötas av praktikanter. Vilka fler områden kan man skylla på praktikanter, kanske beslutet att ge 150.000 till en takremsa på torget ? Mariehamn behöver en stadsdirektör som håller stadens och Ålands fana högt.Dessutom kräver vi kunskap, och det är allmänt känt att smör behövs, speciellt bland dom som växer.Kanske vi har stött på ett exempel där livsmedelsindustrin har fått bestämma ?

Utan att vara expert på

Utan att vara expert på området, tycker jag nog att lokalt producerat smör borde vara bättre ur miljösynpunkt än ett importerat från tex Sverige. På grund av korta transporter mm. Sen att staden ska lägga sig i vad vi äter anser jag är bara löjligt. Dom borde ha viktigare saker att lägga sin tid på. Man kan ju inte påstå att det går speciellt bra för förtaget Mariehamn. Verkar mest lägga tid på att försvåra för företag och privatpersoner. Men som sagt jag är ingen expert.

"Miljötipsen skrevs av en

"Miljötipsen skrevs av en praktikant i somras, och läggs sedan dess ut löpande. Nu får vi väl börja läsa dem före publicering" skriver stadsdirektören. Intressant att få veta hur stadens direktiv utformas och sänds ut ; inte ens den utfärdande myndigheten läser igenom dem innan de publiceras. Typiskt. Svagt.

De som väljs in i lagtinget i höst kan se fram emot en rejäl lön för sitt arbete.
Den oberoende Arvodeskommissionen har nämligen beslutat att höja ersättningen till lagtingets ledamöter med 13.000 euro per år.

Claes-Göran Wetterholm står bakom utställningen ”Titanic the exhibition” som går att se på Fyrishov i Uppsala under sommaren. Wetterholm arbetar med Titanic på heltid, och på en lista han gjort över alla de nordiska passagerarna finns tre ålänningar med.

Polisen har meddelat att man i går kväll avbröt sökningen av misstänkt saknad.

Hur och när tänker LR agera för att lönerna ska vara jämställda om ett drygt år – och kommer öronmärkta medel för lönejämställdhet att synas i nästa års budget? De frågorna kräver Tehy svar på i en skrivelse till landskapsregeringen.

Klockan är strax efter elva och ms Gudingen har fått grundkänning och tar in vatten söder om Marhällan utanför Mariehamn. Vid ledningscentralen för Västra Finlands sjöbevakningssektion i Åbo (MRCC) fattar sjöräddningsledaren beslut om att sätta in ytbevakningsfartyget Uisko, lokalsjöbevakningens enheter och Super puman för att kunna evakuera passagerarna.
Ålandstidningen följde med övningen hela vägen från Åbo.

Efter att två vandrare hört rop på hjälp i närheten av Solbacka i Saltvik, Ovanåker har eftersökningar inletts i området. Polisen uppmanar allmänheten att inte bege sig ut för att på egen hand försöka bistå i sökandet. Vid 21-tiden säger kommissarie Tommy Thörnoos att ingen person har påträffats, men att skallgång fortfarande genomförs i omgivningarna.

Hemmafester, aggressiva kroggäster och ett misstänkt rattfylleri sysselsatte polisen under lördagsnatten.

Tingsrätten dömde på fredagen tre personer, samtliga födda under 1990-2000-talen, till villkorliga fängelsestraff.

Slopat krav på åländska ledamöter i företagens styrelser. Det är en av frågorna som Liberalerna går till val på i höst. Arbetet med att samla kandidater fortgår, och målet är att ställa upp 40 kandidater i lagtingsvalet.

Ålands sjöbevakningsstation arrangerar i dag en stor evakueringsövning tillsammans med andra myndigheter och tredje sektorn.

Åland Post tvingas till förnyelse när momsreglerna ändras om drygt ett och ett halvt år. Nu förbereds en flytt av pack- och distribution till Vanda, samtidigt som man söker hyresgäster till lokalerna i Sviby.
– Många av våra kunder blir kvar om vi kan erbjuda konkurrenskraftiga tjänster från år 2021, säger vd Henrik Lundberg.

Ålands skogsindustrier betalar ut en dividend på 150.000 euro för 2018. Det slogs fast på bolagsstämman i går. Årets resultat blev positivt tack vare försäljningen av företagets fastighet på Möckelö.

Villkorligt fängelse i tre månader blev domen för den man som av tingsrätten i dag dömdes för innehav av ett stort antal barnpornografiska bilder och filmer.

Barn i bild

Fler nyheter