Publicerad 12 december 2019 kl. 10:26

Sunds kommundirektör har sagt upp sig

Stadsstyrelsen utsåg på torsdagseftermiddagen de så kallade ”politruker” som företräder stadsstyrelsen i de övriga nämnderna.

Tingsrätten lägger ner ett ärende som gäller en man i 30-årsåldern som misstänkts ha odlat sex stycken cannabisplantor – trots att mannen medger odlingen.

Tre-fyra personer riskerar att sägas upp när Åland Post nu inleder samarbetsförhandlingar.

Ålandstidningens redaktion får två tillskott under de närmaste veckorna. Fredrika Fellman förstärker politikbevakningen och Victor Sundqvist återvänder till sportsidorna efter några års frånvaro.

Äkta paret Diana och Henrik Åkerberg som driver bageriet Baka i Sund planerar öppna ett mikrobryggeri på Lappo. Brändö Brew ska det heta och arbetsnamnet på skärgårdsölet i det här skedet är Lappo 1.
– Hård skärgårdsmiljö och rågmalt ska ölet smaka, säger Henrik Åkerberg.

En allmän ekonomisk osäkerhet och en sviktande transportefterfrågan lyfts av rederierna fram som allt starkare hinder för deras utveckling och tillväxt. Det framgår av den senaste Rederibarometern. 

I höstas fick Igge Holmberg beskedet att han drabbats av obotlig cancer. Nu väljer han, för att undvika ryktesspridning, att berätta om livet och sjukdomen i en öppenhjärtig intervju i Ålandstidningen.
– Än så länge känner jag mig ändå frisk och pigg, säger han.

En allmän ekonomisk osäkerhet och en sviktande transportefterfrågan lyfts av rederierna fram som allt starkare hinder för deras utveckling och tillväxt. Det framgår av den senaste Rederibarometern.

Frågan om elhybridfärjan delar även det nya lagtinget, i synnerhet liberalerna. Ledamöterna John Holmberg och Rainer Juslin gläds åt tisdagens LR-beslut och ser en tunnel som framtidslösningen för skärgården.
– Tunneln har avgjorda fördelar, men prislappen har betydelse, säger John Holmberg.

Ett enhälligt Lemlandsfullmäktige utsåg på onsdagskvällen Jomalas nuvarande kommunsekreterare Julia Lindfors till ny kommundirektör.

Den sjuaxlade fordonskombination som polisen stoppade på Hammarlandsvägen under onsdagen konstaterades, efter vägning vid landskapskajen i Möckelö, vara överlastad med drygt nio ton.

Saltvik utser inte några representanter till förhandlingarna om kommunsammanslagning. Det beslöt kommunstyrelsen i måndags.

798.665 euro. Så mycket får man betala om man vill ha topplägenheten i det planerade åttavåningshuset vid Lotsgatan i Mariehamn.
– Det här är den bästa platsen i Mariehamn, säger projektchef Johnny Sid.

Barn i bild

Fler nyheter