Publicerad 23 februari 2018 kl. 06:00

”Tjänstemännen är socialdemokrater”

Tomas Brunberg och Roger Rundberg hävdar i en insändare att stadsdirektör Barbara Heinonen och stadsarkitekt Sirkka Wegelius är socialdemokrater och ”bereder ärenden därefter”.
– Det är ingen som vågat säga något, men nu säger vi det rakt ut, säger Tomas Brunberg.

Kommentarer (7 st)

Det har gjorts en hel del

Det har gjorts en hel del felaktiga rekryteringar på Åland . Vem eller vilka står bakom dessa rekryteringar ? Anlitar man en åländsk rekryteringsfirma som känner Åland ? Eller någon finsk firma som i första hand är mån om sitt rykte på hemmaplan dvs visa att dom skaffar finnar arbete ?Att anställa folk som förstår att Åland vill ha utveckling och kan Åland är prio ett.Strunta i eventuella teoretiska meriter , dom är värdelösa när man använder dom enbart för paragrafrytteri. Så vem har anställt dessa personer som man aldrig hör ett positivt ord om ?

Innan nästa val måste

Innan nästa val måste väljarna kräva. Vilka partier är beredda att sätta sig i en regeringen med sossarna och vilka säger nej. Denna fråga kan få en stor inverkan på valtesultatet. Lite tidigt att ta upp denna fråga nu men närmare valet måste frågan besvaras. Rätt svar är INTE att valresultatet avgör regeringrns sammansättning.

Nu gäller ju inte denna fråga

Nu gäller ju inte denna fråga Landskapsregeringen. Det är Mariehamns Stads tjänstemän som enligt insändaren är sossar. Men jag håller annars med dig Findus, vi måste inför nästa val göra allt vad vi kan för att inte återigen drabbas av bakåtsträvande vänsterstyre med Liberaler & Sossar både i Landskapsregeringen och i Mariehamns Stad.

Mia Rostedts taxi skrapar i farthindren i Mariehamn och hennes passagerare blir rädda och får ont. Problemen har förvärrats sen hon bytte till nyaste typen av lift för att klara av att få in sina passagerare.
– Jag har gjort allt jag kan men bilen går inte att höja mer eller göra något annat med, säger hon.

En hund lämnades i löplina på en gård medan ägaren var bortrest i en vecka.
Tingsrätten dömer nu ägaren till 20 dagsböter för djurskyddsförseelse.

Centerns lagtingsgrupp vill ha ett extra plenum om fastighetsskatten under sommaruppehållet.
Det skriver gruppledare Harry Jansson i ett pressmeddelande.

Ombildningen har negativa konsekvenser för personalen och det saknas underlag och utredningar för beslutet. Det anser flera i personalen vid ÅMHM som nu lämnat in ett besvär till Ålands förvaltningsdomstol.

– Det är inte i enlighet med ÅMHM-lagen att styrelsen går in och ändrar i organisationsstrukturen, säger miljöskyddsinspektör Erica Sjöström.

Riktlinjer för avbytarstödets nivåer måste finnas inskriven i lag. Det räcker inte med att justera beloppen i en förordning. Nu fäller Högsta domstolen även lagen om en ändring av avbytarstödet.

– Det är bara att konstatera att vi får sätta tillbaka beloppen dit de hör hemma, säger näringsminister Camilla Gunell (S).

Polisen genomförde en rattfyllerikontroll i Eckerö under söndagen. En förare hade vid ett precisionsalkometertest 0,56 promille i blodet och misstänks nu för rattfylleri.

Ska staden utreda en bostadsö i Slemmern först och ta fram en plan för Svinö holme sedan? Eller ska man göra tvärt om? Eller borde man skippa bostadsön helt och hållet?
Bland stadens tjänstemän och beslutsfattare råder olika syn på saken.

Under lördagseftermiddagen invigdes den 41:a upplagan av Alandia Cup. Ålandstidningen var på plats och fotade. Mer om invigningen går att läsa i söndags- och måndagstidningarna.

Ett markområde på Badhusberget började vid 16.30-tiden på lördagen brinna.

Centerns Harry Jansson, som var den som slog larm om den nya skattetolkningen i vintras, säger att Mats Perämaa får ta på sig ansvaret för att det inte blir någon räddningsplanka för ålänningarna innan 2019.

Polis fick under fredagsnatten rycka ut tre gånger om efter att ha uppmärksammats om våldsbrott.

Finansminister Mats Perämaa (Lib) har inte stora förhoppningar på att avvärja hotet om en skattechock för åländska fastighetsägare efter att Högsta domstolen underkänt en ändring av den åländska fastighetsskattelagen.
– Jag kommer att samla lagberedningen inkommande vecka men det finns inga lätta vägar kvar att gå inom lagstiftningen.

En ny, större, helikopter kommer att ge möjlighet för vård i direkt i helikoptern och möjlighet för transport av svårt sjuka. Det meddelar ÅHS:s styrelse efter att en ny upphandling blivit klar.

Barn i bild

Fler nyheter