Publicerad 23 februari 2018 kl. 06:00

”Tjänstemännen är socialdemokrater”

Tomas Brunberg och Roger Rundberg hävdar i en insändare att stadsdirektör Barbara Heinonen och stadsarkitekt Sirkka Wegelius är socialdemokrater och ”bereder ärenden därefter”.
– Det är ingen som vågat säga något, men nu säger vi det rakt ut, säger Tomas Brunberg.

Kommentarer (7 st)

Det har gjorts en hel del

Det har gjorts en hel del felaktiga rekryteringar på Åland . Vem eller vilka står bakom dessa rekryteringar ? Anlitar man en åländsk rekryteringsfirma som känner Åland ? Eller någon finsk firma som i första hand är mån om sitt rykte på hemmaplan dvs visa att dom skaffar finnar arbete ?Att anställa folk som förstår att Åland vill ha utveckling och kan Åland är prio ett.Strunta i eventuella teoretiska meriter , dom är värdelösa när man använder dom enbart för paragrafrytteri. Så vem har anställt dessa personer som man aldrig hör ett positivt ord om ?

Innan nästa val måste

Innan nästa val måste väljarna kräva. Vilka partier är beredda att sätta sig i en regeringen med sossarna och vilka säger nej. Denna fråga kan få en stor inverkan på valtesultatet. Lite tidigt att ta upp denna fråga nu men närmare valet måste frågan besvaras. Rätt svar är INTE att valresultatet avgör regeringrns sammansättning.

Nu gäller ju inte denna fråga

Nu gäller ju inte denna fråga Landskapsregeringen. Det är Mariehamns Stads tjänstemän som enligt insändaren är sossar. Men jag håller annars med dig Findus, vi måste inför nästa val göra allt vad vi kan för att inte återigen drabbas av bakåtsträvande vänsterstyre med Liberaler & Sossar både i Landskapsregeringen och i Mariehamns Stad.

Gitte Holmström är Ålands yrkesgymnasiums nya rektor och tillträder sin tjänst den 1 augusti. Hon kommer senaste från ett jobb som koordinator på yrkeshögskolan Axxell.

På Ålands Lyceum får rektor Marcus Koskinen-Hagman fortsatt förtroende.

Trots att Rederi Ab Eckerös vinst efter skatt mer än halveras är vd Björn Blomqvist nöjd med fjolåret.

– Jämför vi med hur det går för Viking Line är det ganska lätt att vara nöjd. 

Finansminister Mats Perämaa (Lib) öppnar för en diskussion om återbetalning av pengarna som en bokförare förskingrade från åländska företag och spenderade på Pafspel.
– Det är skäligt att analysera det och skäligt att komma med ett besked, säger han.

 

Branden i Rundbergs bil & services 1.800 kvadratmeter stora pelletslager släcktes under tisdagsnatten. Efter påsk kommer lagerleverantören till Åland för att titta på skadorna. Under tiden tar Rundbergs bil & service in pellets från Finland.
– Ingen kommer att bli utan pellets, säger Roger Rundberg från Rundbergs bil & service.

 

Fackförbundet Pro har varslat om nya stridsåtgärder då parterna inte lyckats enas om ett nytt kollektivavtal för finansbranschen. Varslet gäller måndag till torsdag inkommande vecka (26–29.3), och skapar problem för Andelsbanken på Åland.

Rederi Ab Eckerös vinst för 2017 mer än halveras jämfört med året innan, från 20,9 till 9,8 miljoner euro.

Bengt Michelsson, chef för social- och miljöavdelningen, har polisanmält Ålandskompostens grannars juridiska ombud. Polisanmälan gäller hot ombudet ska ha riktat mot en av avdelningens tjänstemän.

– Vi ser det givetvis som allvarligt, säger Bengt Michelsson.

Kvinnan var styrelseordförande för en frivillig brandkår, tf chef för kommunens omsorgsboende och kassör i den lokala Hem och skolaföreningen. I går hölls rättegången där hon stod åtalad för ett fall av grov förskingring och två fall av förskingring efter att ha tillägnat sig pengar som hon hade tillgång till genom sina uppdrag. 

 

Rundbergs bil & services 1.800 kvadratmeter stora pelletslager förstördes i en brand på tisdagen.
Långnäs hamns tidigare vd Tor-Erik Söderlund såg att det brann när han körde förbi. Han slog larm, men kunde inte göra så mycket mer åt situationen.
– Det var redan full brand, säger han.

Ett pelletslager vid hamnen i Långnäs står i lågor.

– Det är kraftig rökutveckling, säger Ålandstidningens Kevin Eriksson som är på plats.

Högsta förvaltningsdomstolen (HFD) har prövat ärendet om detaljplanen för ett industri-, lager- och verkstadsområde i Gölby.

Beslutet innebär att detaljplanen fortsätter att vara upphävd.

Det totala antalet gästnätter på Åland minskade något 2017. Minskningen beror på att antalet övernattande campinggäster gått ner kraftigt.

Riksförlikningsman Minna Helle meddelar på sin hemsida att den strejk som Finlands Skeppsbefälsförbunds varslat om skjuts upp två veckor.

 

Barn i bild

Fler nyheter