Våren är här! Med våren dyker det upp fina grönsaker och  primörer. Jag har valt sparris, nykål och ”ogräset”  kirskål i dag. Det blir en variant på Crème Ninon med gröna ärtor och sparris, grillad lax med gräddkokt nykål och en pesto gjord på kirskål. 

Johanna Karlsson bjuder den här veckan på smaskig pavlova och en dessert med gräddfilsmousse.

Äntligen lite vårvärme och med den kommer längtan efter att börja grilla.

Tänk pizza, hamburgare eller taco när du ska fylla korvbröd – och plötsligt uppenbarar sig många goda idéer. Arrangera en ”korv med bröd-bar”, med olika tillbehör i små skålar så kan alla plocka ihop sin egen variant. Perfekt utomhusaktivitet! Servera gärna ett litet glas med chips till.
Här är veckans recept av Johanna Karlsson.

Stina Keinonen byter ut färsen mot panerad fisk i fredagens tacomiddag.

I dag bjuder Johanna Karlsson på en indisk klassiker med egen touch samt en nudelrätt med kokoscurry och lax.
Båda serveras med samma tillbehör för att inget ska bli liggande i skafferiet och bli gammalt.

I veckans matreportage blir det rätter som passar på påskbordet. Fyra kalla rätter som du serverar på buffén eller var för sig, och sist men inte minst en snabb efterrätt med havtorn. 

Här kommer påskens söta recept i samlad trupp! Allt man kan tänkas behöva för gottebordet, signerat Johanna Karlsson.

Revbensspjäll, sallad med japanska smaker och bakad sötpotatis. Det står på Stina Keinonens meny den här veckan.

Här är Johanna Karlssons bästa våffelrecept.

Stina Keinonen bjuder i dag på god utflyktsmat.

Johanna Karlsson bjuder den här veckan på två vardagsräddare som är återkommande favoriter i hennes familj: tortellonigratäng och pestokyckling.

Passa på att bjuda hem vänner på denna enkla och smakrika meny signerad Stina Keinonen. Denna vecka har jag inspirerats av mat som går att äta framför tv.:n. Menyn är gjord för 6-8 personer.

Här kommer veckans recept till Johannas smaker och den här gången blir det förstås semmelfrossa med klassiska fastlagsbullar + tips på olika smaksättningar, semmelrulltårta och semmelbollar. Ja något för alla som älskar smaken av fastlagsbulle!

Barn i bild