Foto: Robert Jansson
Publicerad 10 februari 2018 kl. 20:20

AIK nollade Åland United

Åland United föll med 0–3 i lördagens träningsmatch mot elitettanlaget AIK i Eckeröhallen.

IFK Mariehamns hockeyherrrar förlorade lördagens match i alltrean med 2–4 mot FOC Farsta och har inte längre makten i sina händer om ett kval till division 2.

Åland United besegrade det svenska division 1-laget Älta IF enkelt i lördagens träningsmatch i Eckeröhallen efter total dominans på planen. Segern skrevs dock bara till 4–0.

– Vi har ingen anledning att vara nöjda med det här, säger anfallaren Signy Aarna.

Nio föreningar och kommuner har fått bidrag beviljade för investeringar av idrottsredskap av de så kallade Paf-medlen. Fem ansökningar förkastades.

Herrtreans spelprogram i fotboll är klart. FC Åland har lagt en sommarmatch mot TPK på Wiklöf Holding Arena i Mariehamn under Rock Off-veckan.

25 tunga minuter i början av seriefinalen fällde IFK då FC Inter kunde skjuta sig upp i topp i tabellen via en 4–2-seger.

– Släpper man in tre mål på en halvtimme vinner man inga fotbollsmatcher, säger mittfältaren Nicklas Maripuu.

IFK Mariehamns hockeyherrar åkte på en storförlust då gotländska Sudret grejade seriesegern med en säker 10–2-triumf i sin hemmahall i lördags. På söndagen tog ålänningarna revansch i Norrtälje med en sen vändning.

Mariehamn Lawntennis Klubb besegrade Rauman Verkkopalloseura i fyra raka matcher i avslutningen av herrtrean och har fortsatt en mikroskopisk möjlighet till en kvalplats till division 2.

Sprintern Hanna Wiss stod för en ny fin tid i försöksheatet på 60 meter i inomhus-FM men kunde inte upprepa prestationen i semifinalen – och blev utan finalplats.

JIK:s Lennart Holmström avgjorde lördagens ÅM-sträcka över 30 kilometer fri stil efter ett ryck i sista backen.

Paide Linnameeskond fick lämna Åland efter förlust mot grönvitt. Bakom hemmalagets seger låg ett drömmål samt en straff i andra halvlek.

IFK Mariehamn förlorade mot Lidingö Vikings HC i söndagens hemmamöte i Alltrean.

Resultatet skrevs till 3–5 (0–2, 2–1, 1–2).

Med knappt tre minuter kvar satte Robin Englund det avgörande målet för IFK Mariehamn i lördagens match mot streckkonkurrenten Lidingö Vikings. I dag möts de två lagen igen.

 

Nu går det skida även på golfbanan i Kastelholm.

Barn i bild

Fler nyheter