Publicerad 11 augusti 2019 kl. 15:59

Åland United kom till korta

Det såg mörkt ut men en forcering i slutet höll på att resultera i en poäng. Tyvärr nådde Åland United inte hela vägen fram.

Efter 19 omgångar utan seger tog VPS sin första seger. Och det mot IFK Mariehamn.

IFK Mariehamn ligger under efter första halvlek borta mot VPS. Ett tidigt mål för hemmalaget är skillnaden just nu.

Åland United tog en viktig seger hemma på WHA i sin sista hemmamatch. I och med TPS förlust mot FC Honka är nu ÅU klara för det övre slutspelet.

Startelvan i kvällens ödesmatch borta mot SJK innehåller en och annan ändring från hemmamatchen mot Ilves. Robin Sid är tillbaka i anfallet och Aapo Mäenpää tar åter plats i försvaret.

Vid årsskiftet genomgår finländsk fotboll en stor förändring. Samtliga fotbollsdistrikt runt om i landet försvinner och i stället bildas fyra regioner. Samt Åland.

– För de åländska föreningarna tror jag att det här blir bättre, säger Ålands fotbollförbunds ordförande Krille Mattsson.

Ett mål i början av andra halvlek räckte för Ilves. IFK hade sina chanser men ineffektiviteten lyste ännu en gång igenom.

Varken IFK eller Ilves har lyckats spräcka nollan i söndagens eftermiddagsmatch på WHA.

Mållöst efter 45 minuter. Sen lossnade målskyttet. Och det slutade i tre poäng för FC Åland.

2–0 slutade derbyt mellan Lemlands IF och Hammarlands IK. Hemmalaget gjorde ett mål under vardera halvlek.

Åland United gjorde tidigare sin första försäljning då man sålde målvakten Paula Myllyoja till Italien. Nu värvar klubben in en ny spelare - en mittfältare från USA.

En missad straff och en som satt i mål. Den första var IFKs och den andra Inters. Det blev en tung förlust för IFK i Åbo

Ett femtiotal IFK-supportrar är för tillfället på väg mot Åbo för att heja fram sitt lag borta mot FC Inter. Se Ålandstidningens fotograf Alice Åkerbloms bilder från resan.

Tio mål. Så många hann Åland United med när de bortsegrade och avancerade i Finlands cup mot division 2-laget FC Espoo.

Barn i bild

Fler nyheter