Publicerad 12 oktober 2017 kl. 14:00

Årets fotbollsnomineringar klara

I dag har en jury utsett nomineringarna till årets fotbollspriser. Priserna kommer att delas ut under IFK Mariehamns sista ligamatch för säsongen.

Klockan 16 på söndagen lättar samtliga segelfartyg i Nord Stream Race ankar i Kiel för att åka på en tvåveckors seglats som tar dem till flertalet nordiska huvudstäder. Åländska ÅSS har höga förhoppningar inför tävlingen.

En stabil 3–1-seger gör att Åland United åtminstone tillfälligt klättrar upp på en andraplats i damernas liga.

För många var det säsongsavslutningen. För några var det inför stundande FM. Lane 4–cup hade 15 ålänningar på plats och de plockade tillsammans sju medaljer.

Utav tolv lag var tre åländska. Två av dem fick kliva upp på prispallen när den första deltävlingen av finska seglingsligan avgjordes i Mariehamn.

Det satt hårt inne för Åland United när man besegrade tabelljumbon TiPS under söndag kväll.

Trots en bra match spelmässigt blev det ännu en förlust för IFK. Ett kontrande RoPS var betydligt effektivare än hemmalaget. I artikeln, som är öppen för alla, kan du se höjdpunkterna från matchen.

Det står 1-1 i halvtid mellan IFK och RoPS. Redan i den andra minuten tog grönvitt ledningen men efter det kvitterade gästerna.

TOVE var nästa lag att bita i gräset när man mötte FC Åland. Ett mål i vardera halvlek räckte för att ålänningarna skulle få åka hem med tre nya poäng.

IFK Mariehamn fick inte med sig någon päng från Helsingfors den här gången heller. Hemmalaget vann komfortabelt med 2-0

IFK ska försöka skrämma bort HJK-spöket i Helsingfors ännu en gång. Här är de elva spelare som får chansen från start.

ÅCF blev en svår nöt att knäcka för Jomala IK. Helgens bortamöte slutade i klar förlust.

FC Åland bjöd på en förkrossande seger i lördagens hemmaomgång av herrtrean mot SoVo i Markusböle.
Slutsiffrorna skrevs till hela 11–1.

Estland ställde mer eller mindre det bästa laget på benen mot Åland United. Men en det var ändå det åländska ligalaget som dominerade stort. I första halvlek åtminstone.

Barn i bild

Fler nyheter