Foto: Juha Tamminen
Publicerad 6 juli 2019 kl. 20:25

IFK tog tre poäng

Med mål av Aristote Mboma och Keaton Isaksson såg IFK Mariehamn till att besegra RoPS på bortaplan med 2–1 på lördagskvällen.

Startelvan i kvällens ödesmatch borta mot SJK innehåller en och annan ändring från hemmamatchen mot Ilves. Robin Sid är tillbaka i anfallet och Aapo Mäenpää tar åter plats i försvaret.

Vid årsskiftet genomgår finländsk fotboll en stor förändring. Samtliga fotbollsdistrikt runt om i landet försvinner och i stället bildas fyra regioner. Samt Åland.

– För de åländska föreningarna tror jag att det här blir bättre, säger Ålands fotbollförbunds ordförande Krille Mattsson.

Ett mål i början av andra halvlek räckte för Ilves. IFK hade sina chanser men ineffektiviteten lyste ännu en gång igenom.

Varken IFK eller Ilves har lyckats spräcka nollan i söndagens eftermiddagsmatch på WHA.

Det såg mörkt ut men en forcering i slutet höll på att resultera i en poäng. Tyvärr nådde Åland United inte hela vägen fram.

Mållöst efter 45 minuter. Sen lossnade målskyttet. Och det slutade i tre poäng för FC Åland.

2–0 slutade derbyt mellan Lemlands IF och Hammarlands IK. Hemmalaget gjorde ett mål under vardera halvlek.

Åland United gjorde tidigare sin första försäljning då man sålde målvakten Paula Myllyoja till Italien. Nu värvar klubben in en ny spelare - en mittfältare från USA.

En missad straff och en som satt i mål. Den första var IFKs och den andra Inters. Det blev en tung förlust för IFK i Åbo

Ett femtiotal IFK-supportrar är för tillfället på väg mot Åbo för att heja fram sitt lag borta mot FC Inter. Se Ålandstidningens fotograf Alice Åkerbloms bilder från resan.

Tio mål. Så många hann Åland United med när de bortsegrade och avancerade i Finlands cup mot division 2-laget FC Espoo.

Åland United-målvakten Paula Myllyoja byter Åland mot Italien då hon skrivit på för Serie A-klubben Bari.

Två gånger om chockade HIFK hemmalaget IFK. Och det räckte i hettan på WHA.

Barn i bild

Fler nyheter