Vem vill du se som årets lucia?

 

I dag drar årets luciaröstning i gång och håller på fram till den 30 november. Absolut sista tillfället att rösta på lucia är på lillajulmarknaden den 2 december på Jan Karlsgården.

En 7,5 meter lång motorbåt i Östernäs totaltförstördes i en brand vid 13-tiden i dag. Brandorsaken utreds som bäst.

President Sauli Niinistö träffade i eftermiddags bland annat studerande på Mariehamns stadsbibliotek. 

 

Klockan 13.00 i dag presenterade landskapsregeringen budgeten för 2018. Ålandstidningen livesände presskonferensen.

Två 34-åringar säger tack och adjö efter två nästan lika långa karriärer i IFK Mariehamn då Ilves kommer på besök till Wiklöf Holding Arena på lördag.
– Det känns tryggt att veta att man gjort sitt bästa för klubben, säger Jani Lyyski som tillsammans med Tommy Wirtanen fick blicka tillbaka på sin grönvita karriär via gamla fotografier.

Hundratals meter lindrev, tolv skeppsbyggare och en del tjärbeck. Däcksläggningen på museifartyget Pommern är nu klar och tätningen av mellanrummen i full gång.
– Det är intressant att jobba som man gjorde förr i tiden och lika viktigt är det att den här traditionen förs vidare, säger timmermannen Lars-Erik Karlsson.

Folk från hela världen reste till USA för att se den totala solförmörkelsen nyligen. Två ålänningar som bevittnade fenomenet på plats var Ella Lindfors och hennes pappa Tage Lindfors.

Ett svagt jamande. Det hörde Benjamin Remmer och Caesar Eriksson när de var och kickade vid daghemmet Skutan i Mariehamn i lördags.
Det visade sig vara en katt som satt fast i ett trångt utrymme i ventilationssystemet under huset.
Efter flera timmars kämpande fick man fram Smulan.

Utbyggnationen av vägnätet i staden, och framförallt renoveringen av Ålandsvägen, har fått utstå mycket kritik från stadens trafikanter. Ålandstidningen satte sig ner med infrastrukturdirektör Kai Söderlund för att låta honom svara på kritiken och berätta varför trafikljusen på Nygatan tagits bort, varför det numera finns en refug norr om trafikljusen på Ålandsvägen och varför vägarna blir allt smalare och de upphöjda övergångställena allt fler.

Superinnovatören Elon Musks elbilar är hetast i motorvärlden.

Men vill du köpa Teslas nya Model 3 får du vänta ett tag.

– Det är en halv miljon köpare i kö, intresset är helt galet, säger Axel Holmström, ansvarig för kommunikation och marknadsföring för Tesla i Finland.

Fler Webb-TV

Barn i bild