”Eco not Ego”, ”Ni sabbar vårt arv”, ”Vårt fel – vårt ansvar” och ”Isarna smälter samhället välter”. Budskapen var många när ett hundratal ålänningar i går slöt upp i den globala klimatstrejken #FridaysForFuture i Greta Thunbergs anda.
– Tillsammans är vi starka och tillsammans arbetar vi för en bättre värld, skanderade initiativtagaren Jack Hancock på lagtingsgården efter marschen.

En robot av lego som löser Rubiks kub inom två minuter. Programmering av robotar som undviker hinder. Det och mycket annat lär sig elever i årskurs fem i Ytternäs skola.
– Man blir aldrig för gammal för att leka med lego, säger läraren Jonny Björkström.

Vid en presskonferens i dag presenterade Ömsen sina byggplaner i centrum. Bolaget vill riva Boreniuska huset, Zeipels och Strandgatan 14 och bygga upp fastigheter med bostäder och affärslokaler. Kostnaden för projektet beräknas till 60 miljoner euro.

En älg som gick genom isen vid Flattö strömmen på Kökar fick oväntad hjälp av en grävmaskin på söndagen.

12.000 kubikmeter vatten pumpas i långsam takt in i nybyggda Pommerndockan. På onsdagsmorgonen påbörjades den historiska händelsen.
– Vi vattenfyller den extra långsamt första gången, säger projektledaren Bengt Eriksson.

En radhuslänga började brinna på söndagseftermiddagen på Lövvägen i Godby. Flera kårer kämpade med branden och vid sjutiden på kvällen var branden under kontroll.

Den fallna skog som syns från marknivå ter sig mängdrik. Antalet träd mångdubblas dock med ett fågelperspektiv. Ålandstidningen flög drönare längs Åttbölevägen i Finström för att få en sann bild av förödelsen.

Anna Korop har dansat i bland annat Danmark, Italien, Tyskland, Ukraina och Sverige. Nu öppnar hon en dansskola på Åland.
– Vi är en grupp kvinnor som dansar salsa, men snart blir det också magdans, säger hon.

För att uppmärksamma internationella barndagen ordnade daghemmet Gullvivan under tisdagen en barnparad. Hela dagiset gick till butiken i samlad tropp med plakat och flaggor .
– Barnen är det allra viktigaste vi har, säger branträdgårdsläraren Rosita Westerberg-Grönroos.

Tre vildsvin sågs på tisdagsmorgonen på Ålands golfklubb i Sund.
Senare på kvällen fick Inger Portman stanna för de tre vildsvinen på landsvägen i Kastelholm.

Fler Webb-TV

Barn i bild