Vem vill du se som årets lucia?

 

I dag drar årets luciaröstning i gång och håller på fram till den 30 november. Absolut sista tillfället att rösta på lucia är på lillajulmarknaden den 2 december på Jan Karlsgården.

Ett femtiotal kvinnor samlades på scenen på torget i Mariehamn för att skrika tillsammans i tre minuter i dag. Prick klockan tolv klämde de i, för att uppmärksamma Metoo-kampanjen och kvinnors rätt att själv bestämma om sin kropp.

I gamla brandkårsmuseet i Västerkalmare står luciavagnen klar för användning. En grupp herrar som kallar sig Tvärstyckarna har under flera år sett till att vagnen är i skick till luciadagen.

– Lucia är en tradition som man ska vara rädd om och bevara. Den är till för både gammal och ung, säger Kalle Rundberg.

Det växande utbudet av säkerhets- och behörighetskurser vid Ålands yrkesgymnasium har fått nya, större utrymmen.

På måndagskvällen invigdes Kursgången, där tusentals personer årligen ska skolas i bland annat elsäkerhet, heta arbeten och första hjälpen.

Att vara duktig på att sjunga är inte det viktigaste för att få till en bra snapsvisa. Men att vara finurlig och spexig är en fördel. Ålandstidningen träffade Christian Andersson, nybliven världsmästare i snapsvisor, för att ta reda på hur man får till den bästa snapsvisan i juletider.

 

En bil fattade eld i ett garage på Parkgatan strax före klockan ett på söndagseftermiddagen.

En 7,5 meter lång motorbåt i Östernäs totaltförstördes i en brand vid 13-tiden i dag. Brandorsaken utreds som bäst.

President Sauli Niinistö träffade i eftermiddags bland annat studerande på Mariehamns stadsbibliotek. 

 

Klockan 13.00 i dag presenterade landskapsregeringen budgeten för 2018. Ålandstidningen livesände presskonferensen.

Två 34-åringar säger tack och adjö efter två nästan lika långa karriärer i IFK Mariehamn då Ilves kommer på besök till Wiklöf Holding Arena på lördag.
– Det känns tryggt att veta att man gjort sitt bästa för klubben, säger Jani Lyyski som tillsammans med Tommy Wirtanen fick blicka tillbaka på sin grönvita karriär via gamla fotografier.

Fler Webb-TV

Barn i bild