Publicerad 12 februari 2019 kl. 16:51

Tar ingen grundavgift för strömlösa dygnen

Kunder hos Ålands elandelslag som var utan ström i mer än 24 timmar efter stormen Alfrida slipper betala grundavgift för de dagarna.

Det har andelslagets styrelse beslutat.

Kommentarer (3 st)

Slopat krav på åländska ledamöter i företagens styrelser. Det är en av frågorna som Liberalerna går till val på i höst. Arbetet med att samla kandidater fortgår, och målet är att ställa upp 40 kandidater i lagtingsvalet.

Ålands sjöbevakningsstation arrangerar i dag en stor evakueringsövning tillsammans med andra myndigheter och tredje sektorn.

Åland Post tvingas till förnyelse när momsreglerna ändras om drygt ett och ett halvt år. Nu förbereds en flytt av pack- och distribution till Vanda, samtidigt som man söker hyresgäster till lokalerna i Sviby.
– Många av våra kunder blir kvar om vi kan erbjuda konkurrenskraftiga tjänster från år 2021, säger vd Henrik Lundberg.

Ålands skogsindustrier betalar ut en dividend på 150.000 euro för 2018. Det slogs fast på bolagsstämman i går. Årets resultat blev positivt tack vare försäljningen av företagets fastighet på Möckelö.

Villkorligt fängelse i tre månader blev domen för den man som av tingsrätten i dag dömdes för innehav av ett stort antal barnpornografiska bilder och filmer.

Totalkostnaderna efter Skarvens grundstötning har beräknats och nu kommer landskapsregeringen, om så är möjligt, att ställa krav på återbetalning. Men först måste man veta vem som ska betala notan.

I ett pilotprojekt ska vatten från Kaldersfjärden bevattna åkermark. Nu har landskapsregeringen hittat samarbete med en jordbrukare.

Ålands polismyndighet har registrerat 63 ärenden under rubriceringen stöld eller försök till stöld sedan årsskiftet. Bara natten till torsdagen genomfördes tre inbrott.
– Det har varit fler inbrott den senaste tiden, säger kommissarie Christoffer Ahlfors.

Wiklöf Holdings investmentbolag Mike Alpha och Mike Charlie köper totalt 225.000 aktier i Ålandsbanken via ett finländskt bolag.
– Våra fastländska vänner hörde av sig och frågade om vi ville köpa, säger Wiklöf Holdings koncernchef Nils Lampi.

IFK Mariehamn är i cupfinal efter att ha slagit VPS med 3–1 i Vasa. Daniel Sjölund, Robin Sid och Tarik Hamza blev hjältarna som tog grönvitt till cupfinalen.

Efter en pigg inledning av IFK Mariehamn tog sig VPS in mer och mer i semifinalen av Finlands cup. VPS tog ledningen efter 22 minuter, men IFK ville annat.

Flera nya laktosfria produkter, ny design och ett mer miljövänligt tänk, det är resultatet av ÅCAs utvecklingsprojekt som nu gått i mål.
– Målet är att produktionen ska bli helt fri från palmolja, säger bagerichef Ove Pellas.

IFK Mariehamn spelar semifinal i Finlands cup i kväll, för motståndet står VPS. Matchen spelas på Elisa Stadion i Vasa och avsparken sker klockan 18.30

Barn i bild

Fler nyheter