Publicerad 16 oktober 2019 kl. 21:57

Hållbar utveckling för barn och ungdom

Jag tycker att det är ett utmärkt tillfälle att satsa på Ålands kulturinstitut när det nu finns 50 miljoner euro att nyttja.

I en tidigare insändare försökte jag kort berätta hur situationen ser ut vad beträffar utrymmena på ÅMI, det vill säga att vi redan nu har för små och få lokaler. Utvecklas ÅMI till ÅKI behövs definitivt mera utrymmen.

Det är alltså inte frågan om att bygga i onödan som en del verkar tro. Det finns nämligen inte lämpliga lediga lokaler för den här typen av verksamhet. Man behöver med andra ord antingen bygga till befintliga utrymmen eller bygga nytt.

Vi behöver också få den digitala uppkopplingen till skärgården fixad för att kunna undervisa på distans.

Hållbar utveckling för mig är bland annat att göra denna satsning. En satsning på kultur är enligt senaste forskning det bästa vi kan göra för våra barn och ungdomar. Varför ska vi då inte satsa?

Vem är för eller emot detta förslag?

Björn Blomqvist (C)

kandidat i lagtings- och kommunalvalen

Misslyckandet med en för landskapet gemensam kommunal räddningsmyndighet är på många sätt ett misslyckande för åländsk kommunpolitik.

Hur kan Rainer Nyberg, före detta professor i pedagogik i Vasa, med tvärsäkerhet påstå att han och Strålskyddsstiftelsen har rätt i fråga om strålningens miljöeffekter?

I sin insändare i fredagens Åland väljer den pensionerade professorn i pedagogik, Rainer Nyberg, att inte bemöta mina argument, utan hemfaller till rena personangrepp.

Sannfinländarnas ungdomsförbund gick förra veckan ut och konstaterade att man nu för tiden också är ett anti-feministiskt ungdomsförbund. Åtminstone jag lyfte på ögonbrynen, men kunde inte bestämma om jag skulle ta det på allvar.

Man blir djupt bekymrad över spekulationerna om ministrarna i den nya regeringen.

Vid ett förbunds styrelsemöte redogjorde förbundets ordförande för förbundets ekonomiska situation. Man diskuterade anpassningen av ekonomin för inkommande år.

Man blir dagligen, då man rör sig på stan, rent ut sagt förbannad på hur det ser ut i vår stad.

Med anledning av intervjun den 7.11.2019 med före detta minister Wille Valve (MSÅ):

Det är med glädje man läser att finska statsägda Finferries beställer och bygger en ny miljövänlig färja till den åländska skärgårdstrafiken, detta trots lagtingets och landskapsregeringens beslutsångest i ärendet.

I tidningarna och i Ålands radio presenterades i går onsdag den sista utredningen av Henricson Ab i kommunreformsarbetet.

Geologi borde i en perfekt värld debatteras av geologer, inte av amatörer såsom jag själv eller Bengt Eriksson. Men nu är vi där, insändare i båda tidningar samt stor artikel med krigsrubriker i Nya Åland.

Valet må vara över men nu börjar det viktiga arbetet. Vi har en ny regering.

I en insändare i Ålandstidningen 11.11 gör Anders Gustavsson ovetenskapliga och felaktiga påståenden om vad forskning visar gällande risker med mikrovågsstrålning från mobiler, basstationer, wifi och nu aktuella 5G.

Barn i bild

Fler insändare