Publicerad 10 maj 2019 kl. 22:03

Ingen är som Camilla

Kommentarer (10 st)

”Ingen är som Camilla” ... ja

”Ingen är som Camilla” ... ja, tydligare än så kunde saken knappast, enligt Gräsrots uppfattning, ha uttryckts i just detta S- (som i ”sitt”) sammanhang. Och nu tycks hon dessutom få – minst – 35 röster! Vackert så ... och förstås, därtill kommer högst förmodligen också ett bidrag från en tydligen fullfjädrad SDP-drabant i Österbotten ... ihärdigt marknadsförande sig vara liksom en särdeles ömsint ålandsvän.

"Skulle hon inte finnas så

"Skulle hon inte finnas så borde man nog uppfinna henne." Lite roande att sossarna lägger sig på denna nivå i sin argumentation och jag saknar bara jämförelsen med professor Baltasar och hans fixarmaskin. Men det är klart, insändaren vänder sig bara till de redan frälsta och inom den gruppen uppskattar man säkerligen formuleringar och uttryck som normalt bara används i barnboksvärlden.

"Hon har huvudet på skaft, är

"Hon har huvudet på skaft, är klarsynt och långsiktig, och när hon ler blir man glad och vill jobba tillsammans.". Oj, oj! Otroligt att man skriver så här på Åland 2019, det påminner om hyllningarna till en viss diktator i Sovjet när det begav sig. Det kallades senare personkult. Stackars Camilla Gunell. Några fler sådana här insändare är välkomna; de visar oss vanliga människor vad det är fråga om. Vi vill nog hellre ha en representant som har erfarenhet i och om EU. Och så bör man sluta påstå att CG kommer in om man röstar på henne. Det kallas alternativa fakta. Det skulle nog bli en okänd partikamrat från de finska skogarna som vinner på de rösterna.

Det är allvar nu. KAMRATER

Det är allvar nu. KAMRATER upp till kamp med den röda fanan hängande högst. Vi stolta åländska socialister och kommunister skall nu förändra EU från grunden. Vi socialister och kommunister är därtill en garant för det svenska språket lol. Det sista är det mest komiska. Socialister och kommunister är bara en garant för införandet av socialism och kommunism.

En röst på Camilla är en

En röst på Camilla är en bortkastad röst,hon har ingen chans att komma in ändå.däremot en röst på Anton gynnar Torvalds som har chans att komma in,och då får Anton vara kvar som medarbetare och bevaka dom åländska intressena som dom har gjort bra tillsvidare!

Leifin, En röst på Camilla är

Leifin, En röst på Camilla är inte bortkastad, Men däremot en röst på Anton som kommer att gynna en f.d kommunist Torvalds. Vad har Anton gjort för gott för Åland i EU. Ingenting, han kan inte som icke parlamentariker göra något, Utan dom röster han får hjälper enbart SFP. dvs, Helsingforsarnas inval.

Vid det här laget ganska så

Vid det här laget ganska så ovidkommande, förstås. Men ändå – inte minst med tanke på den sällsynt roande underhållning som Du så stadigt återkommande berikar oss samtliga Dina apostlar med – tusen tack för att Du så grundligt marknadsför den verkligen djupsinnigt socialistiska ideologin, liksom!

I dagens samhälle har familjer där båda föräldrar jobbar som anställda bättre förutsättningar att ta vårdledigt än familjer där en eller till och med båda föräldrar är egenföretagare.

Har du funderat vad som sker omkring oss? Det gör jag. Hjulet snurrar allt snabbare. Världen förändras i rasande takt och jag har ibland svårt att hänga med.

Oj, en sådan helg och det är mycket kvar av veckan! Åland bjuder just nu på upplevelser och värdskap av högsta världsklass. Sjödagar, Rockoff, kräftpremiär, teater, konserter, Poker Run, cruising och så vidare.

Under flera år har larmrapporter kommit om torskens hälsotillstånd i Östersjön. Alla rapporter påvisar att torsken håller på att ”torska” i sin utveckling, torsken minskar i storlek och blir könsmogen i ”barnstadiet”.

Högsommaren är den tiden på året då befolkningen på Åland ökar som mest och det innebär ett högre tryck på Mises anläggningar. Även om extra tömningar, extra kärl och städrundor är insatta under sommarveckorna så räcker det inte alltid till.

Svar till Martin Nilssons fråga om hur Högskolan på Åland “kan vara behjälpliga i arbetet med att återuppliva och därigenom sätta kraftvärmemotorn i hållbar energiproduktion” (18 juli 2019).

Jag är verkligen ingen botaniker. Kan eventuellt skilja en solros från en vitsippa. Dock vet jag vilken stor dragningskraft blommande vägrenar har för dagens turister till fots, på cykel eller i bil.

Vad är det för hönshjärnor på Mariehamns stad som har givit tillstånd för nöjestrafik med helikopter i Östra hamnen med start och landning var 15:e minut? Oljudet överstiger säkert den tillåtna gränsen.

Jag har besökt stranden vid Mariebad flera år i rad och flera gånger per säsong och nu senast förra veckan. Stranden i sig med platsen, läget, solstolar med mera är bra och det finns inget att klaga på med det.

Jag har gjort bort mig. För andra gången på ett par månader har jag glömt att begära förnyelse av ett elektroniskt recept, den här gången för blodtrycksmedicin. Jag har 17 mediciner och den elektroniska receptlistan är mycket lång och krånglig.

Läser om regeringens beslut om att införa bank- och kreditkort som betalningsmedel inom kollektivtrafiken. Gott så, men vi måste våga ta större steg.

Just den här tiden på året blommar Åland upp, fylls av turister varav många är barnfamiljer.

Barn i bild

Fler insändare