Publicerad 10 september 2019 kl. 22:06

Marstad tar inte tag i problematiska gäster

Har följt med situationen för några bekanta som hyr lägenhet av Marstad, ägt av Mariehamns stad. Marstad har ett stort antal lägenheter runtom Mariehamn och vill att hyresgästerna representerar alla skikt i samhället, vilket även tenderar vara fallet.

Problemet är att när hyresgäster klagar på grillning eller konstant rökande på balkongerna, högljudda grannar och så vådare så ringer Marstad vederbörande eller sätter upp en lapp men sedan händer inget mer. Ingen uppföljning av problemen eller andra åtgärder. Hyresgästen uppmanas mer eller mindre att själv lösa problemet.

Detta leder till att skötsamma hyresgäster ser sig tvungna att flytta då de som stör får fortsätta. Det är till och med så att många inte ens kontaktar Marstad då de vet att inget händer. Vad anser Mariehamns stad om detta?

HMattsson

Angående ledaren den 7 januari:

För att öva lite på tunnelkonstruktioner behöver man ju inte ta till så drastiska åtgärder som att gräva en tunnel som är sex kilometer lång med detsamma, utan man kan bygga en betydligt enklare konstruktion först för att testa konceptet och samti

Några förbättringar som jag påtalat under flera år.

I Gluggen skriver Jonny Mattsson att ålänningarna är dåliga på att blinka i trafiken. Problemet är att de åländska rondellerna, förutom Rökerirondellen och Sjukhusrondellen, är så små.

De politiska grupperingarna i stadsfullmäktige har fört förhandlingar om fördelningen av förtroendeposter i kommunens organ.

Det vore svårt att tänka sig att någon kunde göra ett bättre jobb för Ålands försvar mot förtal, likt de Bruno Fransholm framför i sina insändare, än Mats Löfström.

I en replik den 9 januari hävdar riksdagsmannen att fel sanning framförts. Om cirka 1,25 miljoner sannfinländare säger att klumpsumman är bidrag och 20.000 ålänningar säger att det inte är det, vad är korrekt sanning?

Den 27 december var vi som vanligt på väg till Finland för att fira nyår i Korpo. På eftermiddagen drabbades jag av det som med ett mycket tydligt beskrivande namn kallas vinterkräksjukan.

Förra veckan försökte jag få komma till tandläkarjouren vid åhs. Jag ringde för sent en eftermiddag för att få en tid, så jag frågade om jag kunde boka till morgonen efter, då jag inte kan komma ifrån jobbet hur som helst.

Trevligt att riksdagsman Mats Löfström tycker att klimatfrågan är viktig. Intresset och engagemanget har tidigare varit något svalt.

Bruno Fransholm frågar sig på onsdagens insändarsida ”om det är fel att framföra sanningen i debatten”.

Sannfinländarna har till Finlands riksdag inlämnat ett förslag om att Åland ska få minskat bidrag från staten.

Med växande klentrogenhet, vilken började med rubriken, läste jag Jörgen Pettersons (C) insändare ”25 år med EU har gjort Åland större”.

Barn i bild

Fler insändare