Publicerad 21 maj 2019 kl. 22:06

Måste det ske en dödsolycka innan regeringen åtgärdar trafikproblemen på Järsövägen?

Kommentarer (2 st)

Vill rikta ett stort tack för

Vill rikta ett stort tack för den så kloka insändaren gällande cykelväg till Järsö. Jag är lyckligt överraskad över att det ej ännu har skett en svår olycka på vägen. Skall det bli som vanligt, att någon dödsolycka inträffar innan problemet åtgärdas?

Cyklar ofta på den otroligt

Cyklar ofta på den otroligt vackra och natursköna vägen, men är alltid lika rädd och orolig för att trafikolyckor skall ske . Men varför, varför åtgärdar man inte problemet ? Man vill ju att folk skall cykla, i varje fall propageras det för det med tanke på klimatet. Men gör det för sjutton möjligt att cykla på ett säkert sätt !

Jag blev lite häpen över tidningen Ålands ledare i lördags.

Finland och Sverige tillämpar båda ett system med farledsavgifter för sjöfarten. Det betyder att de handelsfartyg som trafikerar i farlederna betalar en avgift till staten för att göra så.

Vid flera tillfällen har Viking Lines ankomsttider uppgetts felaktigt på Ålandstidningens sistasida, jämfört med tidsangivelser som uppgetts av Viking Line vid bokning.

I en replik till ledaren skriver Nina Fellman (S): ”Landskapet har inga skulder.”

Detta är en myt, som man nu och då framför. Replikerade för något år sedan även dåvarande finansministern då han framförde detta.

Inbrott, egendomsbrott och vandalisering, var och varannan dag just nu på Åland. Dessutom fortsätter drogerna att flöda fritt runt om på vår ö.

Vår nuvarande landskapsregering har inte bara försämrat kommunernas ekonomi (ändrade landskapsandelar), skapat en stor osäkerhet i kommunernan (kommunsammanslagnings förslagen), lagt fram stora lagframställningar med alldeles för korta remisstider

Apropå minister Fellmans inlägg i Ålandstidningen den 14.6.

Sommaren står för dörren och därmed går startskottet för betydligt mer alkohol vid fler tillfällen än under det mörka halvåret!

Körde i dag tolv kilometer och en färja för bankärenden i Brändöby och vad fick jag o många andra se? Jo, en lapp på dörren där det står att banken är stängd i flera dagar. Råkar ha konto där men inte länge till.

De libertarianska ledarna fortsätter på Ålandstidningens ledarsida. Kaj Grüssner företräder samma ifrågasättande av välfärdstaten som tidigare Daniel Dahlén (6 maj) och Henrik Herlin (8 maj). 

Den ton som tidningen Ålands ledarsida tagit, senast med gästskribenten Kaj Grüssner vid pennan, visar en nästan aggressiv likgiltighet för människors liv, för de samhällsekonomiska konsekvenserna av utanförskap o

När jag började som kommunsekreterare i Saltvik år 1982 var vi tre heltidsanställda på kommunkansliet. En kommunsekreterare, en byråsekreterare och en kommuntekniker.

Fråga till ansvarig myndighet: Tänker ni börja vakna och agera då det sker inbrott i princip varje natt och många företagare och medborgare är oroliga för sin säkerhet och egendom?

Barn i bild

Fler insändare