Publicerad 19 mars 2019 kl. 22:00

Mats Löfström har inte arbetat för hela Åland

Kommentarer (13 st)

Är benägen att hålla med

Är benägen att hålla med Lasse Welroos beträffande pensionärerna. Mats Löfström vände pensionärerna ryggen när han röstade emot medborgarinitiativet som skrivits under av 84.820 medborgare med ett krav för förbättrade villkor för pensionärerna. Som pensionär kan man omöjligen rösta på en sådan kandidat.

Det skulle vara bra att kolla

Det skulle vara bra att kolla källorna i detalj innan man skriver. Och viktigast av allt: Varför polemiserar (s) alltid genom att smutskasta motståndarna? Kom med egna goda förslag! Det är inte svårt att hitta dumheter i allt vad alla partier gjort förr. Det intresserar oss inte. Vi vill veta vad man vill göra efter valet, inte vad som hänt förr! Ber vänligen om mindre skäll i den s.k. valdebatten, och mer positiva förslag - det gäller alla partier, spesiellt på Åland.

Bästa Lasse Welroos (S), det

Bästa Lasse Welroos (S), det stadens infrastrukturnämnds ordförande först och främst har gjort sig känd för – det är den så kallade renoveringen av Ålandsvägen. I det sammanhanget, hur egenmäktig infrastrukturdirektör Kaj Söderlund än må uppfattas vara – inför och under nämndens möten, där är Söderlunds uppgift blott och bart att framstå som föredragande ärenden som avgörs av nämnden – under ledning av just infrastrukturnämndens ordförande, Jessy Eckerman, märk väl! Få, åtminstone mariehamnare, och inte minst i form av skattebetalare, torde vara i behov av någon ytterligare beskrivning av hur stadens infrastruktur i form av gator har underhållits ... ”modifierats” – med Ålandsvägen som något av galjonsfigur. Och med just det som ”curriculum vitae” (cv), i klarspråk arbetsbetyg – ytterligare i ljuset av åländska sossars framfart i största allmänhet på allas vår hemmaplan – vem kan tänka sig Jessy Eckerman med mandat för att handha gemene ålännings intressen i Finlands riksdag?

Ja du Gräsrot, finns det

Ja du Gräsrot, finns det inget positivt för dig. Enbart negativt, Fortfarande pratar du om Ålandsvägen. Rösta nu in Jessica E, en rejäl kandidat, med landets största parti ryggen. Då kommer goda saker att ske för alla Ålänningar. Vad har Mats L. åstadkommit under sin riksdags period, enbart skriverier.

Bästa ”leif”, varför inte

Bästa ”leif”, varför inte åtminstone försöka argumentera för Dina tillsynes smått dogmatiskt brådmogna påståenden? Någon gång nu och då, i alla fall. Och varför i hela friden verkar Du slentrianmässigt vara så ”himmelens ryyysligt” arg ... också nu när finalen i Ditt åländska gästspel kan tänkas vara gott och väl uppnådd? Efter ett ganska så tröttsamt försök att ”läsa mellan raderna” i några av Dina mest kännspaka rådgivningar – då, helt plötsligt, då gjorde sig en tänkbar förklaring påmind – en förklaring som går ut på att Du ”unnar” gemene ålänning både ”nyttan” och ”glädjen” av Eckerman i Finlands riksdag och Gunell i EU- parlamentet, liksom.

Gräsrot, jag är inte arg. Men

Gräsrot, jag är inte arg. Men om du är infödd Ålänning, tona ner dina negativa sidor. Som sagt under dom åren 6 år på Åland försökte jag som inflyttad påverka till Ålands bästa. Nu om någonsin. kan ni få in 2 kvinnor från Åland. Camilla till EU och Jessica till riksdagen, detta är en historisk chans

Var Gräsrot är född – det har

Var Gräsrot är född – det har ingen som helst betydelse i sammanhanget. Men, trots att Du tydligen uppfattar Dina politiska rekommendationer motsvara en ömsint "guffars” – som ett helt meningslöst eko utan slut behöver Du väl ändå inte känna Dig tvungen att personifiera dem ... eller hur?

Sidor

I dagens samhälle har familjer där båda föräldrar jobbar som anställda bättre förutsättningar att ta vårdledigt än familjer där en eller till och med båda föräldrar är egenföretagare.

Har du funderat vad som sker omkring oss? Det gör jag. Hjulet snurrar allt snabbare. Världen förändras i rasande takt och jag har ibland svårt att hänga med.

Oj, en sådan helg och det är mycket kvar av veckan! Åland bjuder just nu på upplevelser och värdskap av högsta världsklass. Sjödagar, Rockoff, kräftpremiär, teater, konserter, Poker Run, cruising och så vidare.

Under flera år har larmrapporter kommit om torskens hälsotillstånd i Östersjön. Alla rapporter påvisar att torsken håller på att ”torska” i sin utveckling, torsken minskar i storlek och blir könsmogen i ”barnstadiet”.

Högsommaren är den tiden på året då befolkningen på Åland ökar som mest och det innebär ett högre tryck på Mises anläggningar. Även om extra tömningar, extra kärl och städrundor är insatta under sommarveckorna så räcker det inte alltid till.

Svar till Martin Nilssons fråga om hur Högskolan på Åland “kan vara behjälpliga i arbetet med att återuppliva och därigenom sätta kraftvärmemotorn i hållbar energiproduktion” (18 juli 2019).

Jag är verkligen ingen botaniker. Kan eventuellt skilja en solros från en vitsippa. Dock vet jag vilken stor dragningskraft blommande vägrenar har för dagens turister till fots, på cykel eller i bil.

Vad är det för hönshjärnor på Mariehamns stad som har givit tillstånd för nöjestrafik med helikopter i Östra hamnen med start och landning var 15:e minut? Oljudet överstiger säkert den tillåtna gränsen.

Jag har besökt stranden vid Mariebad flera år i rad och flera gånger per säsong och nu senast förra veckan. Stranden i sig med platsen, läget, solstolar med mera är bra och det finns inget att klaga på med det.

Jag har gjort bort mig. För andra gången på ett par månader har jag glömt att begära förnyelse av ett elektroniskt recept, den här gången för blodtrycksmedicin. Jag har 17 mediciner och den elektroniska receptlistan är mycket lång och krånglig.

Läser om regeringens beslut om att införa bank- och kreditkort som betalningsmedel inom kollektivtrafiken. Gott så, men vi måste våga ta större steg.

Just den här tiden på året blommar Åland upp, fylls av turister varav många är barnfamiljer.

Barn i bild

Fler insändare