Publicerad 16 september 2019 kl. 22:06

Pricken över i:et

Det här är vad som händer när desperationen når sin topp, sittande regering har slagit ett icke angenämt rekord. Rekord i att misslyckas. Veikkaus, kommunstrukturen, back på lagförslag efter lagförslag, avtalet med NJL, felberäkning i landskapsandelarna för att nämna några.

Vissa valda lagtingsledamöter väljer att gå ut för att inte behöva rösta i för hen en obekväm fråga. Jag hoppas att de som kör med bättre fly än illa fäkta tar sitt ansvar och ser sitt tillkortakommande och inte ställer upp i höstens val. Ni är valda för att ta ansvar i alla frågor inte välja den som passar bäst.

Just nu pågår ett arbete för att se om det finns förutsättningar för att bygga en biogasanläggning på Åland. En båt som går på gas är inget revolutionerande och det kanske är därför sittande regering nu i panik upphandlar en laddningsbar båt som inte kan gå tätare trafik än vad Skarven gör i dag? Hur blir det med extra turer som man ibland lägger in för att lösa tillfälliga överbelastningar eller för den delen nödsituationer? Och vad händer om vi får ett nytt oväder med två veckor utan ström? Men ni som röstade för upphandlingen bor väl alla innanför rondellerna. Görs det här för att vi inte ska komma ihåg allt denna miss-regering har ställt till med. Den här upphandlingen leker med människors hälsa.

”Contritum”

Min man har hittills alltid varit frisk, men ändå blivit nekad att komma ut med sin rollator. Frågar man honom själv säger han alltid nej. Då gäller det för personalen att motivera honom.

Michael Björklunds segerrop från Robinson-ön hördes ända till Åland, tillsammans med alla ålänningars jubel den kvällen.

Tack till Kurre i Jurmo för sina insändare i lokaltidningarna om Veikkaus.Vi går också vecka in och vecka ut och väntar på nya besked om Veikkaus comeback till Åland.

Varför inte låta folk sitta skyddade i sina bilar på bildäck (med ordnad ventilation och så vidare) på färjorna? På flyget sitter man många timmar sämre än i sin bil.

Den 31 maj uppmärksammar WHO Tobaksfria dagen, för att öka medvetenheten om tobakens skadeverkningar och förebygga tobaksbruk.

Under den akuta fasen av coronapandemin har vi sett världen över hur makten har centraliserats. Det har skett genom en betoning av regeringars makt och statens ansvar.

I år firas skolavslutningarna på andra sätt än tidigare år, men vi tror fortfarande att det kommer vara många ungdomar ute i rörelse under dessa kvällar för att fira att sommarlovet är på intågande.

Det sägs i Ålands reklambroschyrer att i ett småskaligt samhälle är beslutsfattarna lätta att nå. Ack vilken kvalificerad lögn. Har försökt nå politiker på hög nivå otaliga gånger utan framgång trots att receptionsdamerna gjort sitt bästa.

Regeringen Thörnroos, med Hållbart Initiativ i regeringsblocket, verkar helt ha tappat taktpinnen i hållbarhetsfrågor.

Badhusberget hör till mina absoluta favoritplatser i stan. Där har jag strosat omkring och njutit av tystnaden och den vackra naturen.

Från det ena hållet ska man lämna företräde för bilisterna, från det andra hållet saknas skylten. Och varken cyklister eller bilister följer vanligen trafikreglerna om företräde.

Med anledning av Daniel Dahlens ledare och Susanne Fagerströms insändare: Det är alltid trevligt med input, men viss faktakontroll bör nog göras ändå.. Tillåt mig lägga in några fakta som verkar ha missats:

I århundraden har människorna i den åländska ö-världen tagit hand om sina medmänniskor och verkat i samspel med såväl djur som den omgivande naturen.

Barn i bild

Fler insändare