Publicerad 15 januari 2019 kl. 22:00

Odömeslöst och okunnigt av Runar Karlsson

Runar Karlsson (C) ger i bästa fall uttryck för stor okunskap och i värsta fall en usel människosyn när han uttalar sig om sambandet mellan våldtäkter och invandring.

Kommentarer (14 st)

Med barnen som våldtagits i

Med barnen som våldtagits i Ulleborg i färskt minne undrar man vad Fredrik bygger sitt påstående på. Tycker han som Hallonen att lösningen är mer anhörighetsinvandring för att råda bot på våldtäktsepidemin? Jag tycker att Fredrik nu skall sätta in sin kraft på klimatet istället och så vill jag passa på att gratulera både sossarna för att ni fått in en egen megafon på tidningen, er alldeles egen Fredrik Virtanen.

Är Rosenqvist verkligen på

Är Rosenqvist verkligen på rätt tidning ? Flera ledare han skrivit passar bättre på en tidning med socialistisk inriktning.Eller är det vi läsare som skall börja se oss om något annat ? Vad säger ägarna ? Dvs sossen Anders Wiklöf. Inte bra när två tidningar har samma ägare , dom blir för lika varann. Chefredaktören är ny på ÅT och verkar vilja ha en sväng till vänster på tidningen, kanske för att falla i smaken hos ägaren ?

Av med skygglapparna och se

Av med skygglapparna och se sanningen. Ex, Sverige har högst antal våldtäkter/skjutningar i Europa. Har detta gått förbi herr Rosenqvist? Detta har Brå, Tino Sanandaji i forskarrapporter rapporterat och har även publicerats i media. Beteendet är främst kopplat till religion/kultur i främst Mellanöstern Nordafrika där kvinnosynen är "noll". Den unga Saudiska flickan som fick asyl i Kanada har väl också gått herr Rosenqvist förbi. Här måste foten sättas ner att detta accepteras aldrig i våra västerländska samhällen. Stark gjort av Niinistös uttal.

Sidor

Den nya norra linjen mellan Brändö-Kumlinge ska ske på totalentreprenad. Det är ur ett samhällsekonomiskt perspektiv en bra lösning för samtliga parter.

Det skådespel som omger höga makthavare fyller funktionen att betona deras ämbete framom deras person. I tider av komplexitet fyller sådana förebilder en viktig funktion.

Världsekonomin saktar in. Att ECB redan har avfyrat bankens ränte- och stödköpsvapen ökar osäkerheten och ställer krav på euroländerna.

Flera etablerade politiker har aviserat att de inte ställer upp i höstens lagtingsval. Samtidigt hörs flera röster om att det är svårt att hitta nya kandidater. Det är allvarligt och kan på sikt vara en stor utmaning för den åländska demokratin.

Skattegränsen är ett irritationsmoment i handeln med närregionen. Dess betydelse för den åländska ekonomin är trots det svår att överskatta.

En uppsjö av idéer och tankar har presenterats i sommarens gästledare. Det är dock upp till var och en av oss att se till att idéer förverkligas.

Under sommaren bjuder ledarsidan in en rad skribenter från olika delar av samhället för att ge nya perspektiv på debatten. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna. I dag: Emma Björkman Molin

Debaclet kring den gemensamma räddningsmyndigheten illustrerar flera åländska utmaningar. Utveckling förutsätter att fler vågar lita på varandra.

Under sommaren bjuder ledarsidan in en rad skribenter från olika delar av samhället för att ge nya perspektiv på debatten. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna. I dag: Malin Lindberg,
utbildningsstrateg.

Under sommaren bjuder ledarsidan in en rad skribenter från olika delar av samhället för att ge nya perspektiv på debatten. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna. I dag: Victoria Sundberg, Business Area Manager, Card & Mobile Payments/Director of Cards på Crosskey

Under press från flera håll ser det kinesiska kommunistpartiet ut att åter bekänna färg. Även i Norden finns flera sätt att ta avstånd från totalitarismen.

Äntligen tycks det finnas plats för en diskussion om den moderna arkitekturens formspråk och anspråk. Det bildas diskussionsgrupper på nätet, som Arkitekturupproret, och åsikterna som kommer fram är många.

Under sommaren bjuder ledarsidan in en rad skribenter från olika delar av samhället för att ge nya perspektiv på debatten. Åsikterna som uttrycks är skribentens egna.

Barn i bild

Fler ledare