Publicerad 15 januari 2019 kl. 22:00

Odömeslöst och okunnigt av Runar Karlsson

Runar Karlsson (C) ger i bästa fall uttryck för stor okunskap och i värsta fall en usel människosyn när han uttalar sig om sambandet mellan våldtäkter och invandring.

Kommentarer (14 st)

Med barnen som våldtagits i

Med barnen som våldtagits i Ulleborg i färskt minne undrar man vad Fredrik bygger sitt påstående på. Tycker han som Hallonen att lösningen är mer anhörighetsinvandring för att råda bot på våldtäktsepidemin? Jag tycker att Fredrik nu skall sätta in sin kraft på klimatet istället och så vill jag passa på att gratulera både sossarna för att ni fått in en egen megafon på tidningen, er alldeles egen Fredrik Virtanen.

Är Rosenqvist verkligen på

Är Rosenqvist verkligen på rätt tidning ? Flera ledare han skrivit passar bättre på en tidning med socialistisk inriktning.Eller är det vi läsare som skall börja se oss om något annat ? Vad säger ägarna ? Dvs sossen Anders Wiklöf. Inte bra när två tidningar har samma ägare , dom blir för lika varann. Chefredaktören är ny på ÅT och verkar vilja ha en sväng till vänster på tidningen, kanske för att falla i smaken hos ägaren ?

Av med skygglapparna och se

Av med skygglapparna och se sanningen. Ex, Sverige har högst antal våldtäkter/skjutningar i Europa. Har detta gått förbi herr Rosenqvist? Detta har Brå, Tino Sanandaji i forskarrapporter rapporterat och har även publicerats i media. Beteendet är främst kopplat till religion/kultur i främst Mellanöstern Nordafrika där kvinnosynen är "noll". Den unga Saudiska flickan som fick asyl i Kanada har väl också gått herr Rosenqvist förbi. Här måste foten sättas ner att detta accepteras aldrig i våra västerländska samhällen. Stark gjort av Niinistös uttal.

Sidor

Reaktionerna på branden i Notre-Dame påminner oss om byggnadsverkens betydelse för vår gemensamma självbild. Att sörja förlusten av historiska skatter är en nyttig övning i att vara människa.

Man kan konstatera att Finland nu, efter riksdagsvalet, uppvisar samma politiska profil som många andra EU-länder. Valet står mellan vänsterliberala och nationalistiska partier och i många länder är det svårt att få ihop stabila regeringar. Tänk bara på de svenska våndorna denna vinter.

Spänningen uteblev när de åländska väljarna hade sagt sitt. Som förväntat blev listan med Mats Löfström och Johan Ehn de klara vinnarna. Övriga kandidater hade inte mycket att sätta emot och valet var redan avgjort när förhandsrösterna presenterades.

Valdagen närmar sig och i morgon söndag är det dags att välja Ålands representant till den finländska riksdagen. Riksdagsledamoten kan och ska påverka den finländska politiken i en för Åland positiv riktning. Du väljer vem du tycker är bäst lämpad för uppdraget.

Den nya psykiatriutredningen kan bli en god grund för brådskande reformer.

Att sänka den högsta tillåtna hastigheten till 50 kilometer i timmen löser inte det grundläggande feltänket bakom de så kallade traktorbilarna för 15-åringar.
Remissvaren pekar på en rad andra problem.

Den pågående processen i Högsta förvaltningsdomstolen gällande Gustaf Widéns mark på Föglö visar att äganderätten inte är av primärt intresse för landskapsregeringen. Både lagstiftningen och dess uttolkning behöver förändras för att en långsiktig förvaltning av mark ska möjliggöras.

Vattnet, denna ädelåländska naturtillgång, mår inte bra. Statusen för det ekologiska läget ligger på en måttlig nivå i mellan- och ytterskärgården medan situationen i innerskärgården är otillfredsställande, enligt en ny undersökning.

Frågan om fördelningen av samfundsskatterna och tvisten mellan landskapsregeringen och Jomala kommun är mer än juridik. Mariehamn har fått andras pengar och landskapsregeringen förefaller inte vilja ta tag i problemet. Detta samtidigt som gemene Jomalabo står ensam kvar med Svarte Petter. En Svarte Petter som bär med sig en betydande risk för högre skatter.

Årets Kastelholmssamtal kretsade kring det angelägna problemet med att politiska meningsmotståndare blir allt sämre på att förstå varandra.
Synd att ingen sådan bjöds in till panelen.

Är det något som väcker debatt så är det skärgårdstrafiken. Alla har åsikter om och hur den ska läggas upp och diskussionen fastnar ofta i teknik och tekniska lösningar. Detta samtidigt som den stora frågan om den åländska skärgårdens framtid lyser med sin frånvaro.

Åland behöver omedelbart en ny, starkare och tydligare, djurskyddslag som gör det lättare att omhänderta djur som far illa och som ger ÅMHM rätt att utfärda djurhållningsförbud. Fler djur ska inte behöva dö av svält.

När förändringens vindar blåser starkt och politiska löften avlöser varandra är det viktigt att komma ihåg vad som har byggt upp vårt samhälle, nämligen sparande och företagande. Konservatismen erbjuder en syn på samhället som både bevarar det goda och samtidigt bejakar genomtänkta förändringar.

Barn i bild

Fler ledare