Publicerad 17 augusti 2019 kl. 19:32

Bötade 140 euro på Österleden

140 euro blev böterna för den förare som under lördagen körde för hårt på Österleden i Mariehamn.
Det meddelar polisen i ett pressmeddelande.

En förare är misstänkt för grovt rattfylleri efter att ha kört sitt fordon i Mariehamn trots att personen var berusad. Precisionsalkometertestet visade på 1,4 promille alkohol.

Näringsminister Camilla Gunell (S) lovade i lagtingets frågestund att landskapsregeringen (LR) kommer med ett stödpaket till de skogsägare som drabbades av stormen Alfrida.

Landskapsregeringen har beslutat anlita Turun korjaustelakka Oy för dockning av och reparationsarbeten på ms Skarven mellan den 14 oktober och 1 november. Den beräknade kostnaden är 215.000 euro.

En man stod på tisdagen åtalad för en våldtäkt som enligt landskapsåklagare Annette Ristimäkis gärningsbeskrivning ska ha genomförts i ett hyreshus i Mariehamn.

Barn- och ungdomskliniken vid Ålands hälso- och sjukvård har saknat en utelekplats för sina yngre patienter. Den senaste månaden har en lekplats byggts och nu står den klar för invigning. Det skriver kliniken i ett pressmeddelande.

Vattnet är avstängt i västra Jomala (från Gottby och västerut) samt Hammarland och Eckerö onsdagen den 18 september klockan 23.00 till torsdagen den 19 september klockan 6.00.

En singelolycka inträffade på tisdagsmorgonen i Näs, Saltvik. En kvinna körde av okänd orsak av vägen och voltade bilen i diket, berättar brandinspektören Thomas Mattsson.

Raine Katajamäki har utsetts till kommunsamordnare för tiden 1 november 2019-31 maj 2020. Katajamäki, som är rättssakkunnig vid landskapsregeringen, ska fortsätta jobba med kommunsamordningsfrågor inom ramarna för sin nuvarande tjänst.

En högspänningsledning som förser området södra Söderby till Flaka i Lemland drabbades av ett elavbrott tidigt på söndagsmorgonen. Ett träd som blåst över ledningen angavs som orsak till avbrottet som gjorde 888 personer strömlösa.

Skärgården fick besök av polisen under lördagen där man i samarbete med gränsbevakningen övervakade trafiken på Brändö, Kumlinge och Kökar.

Ms Viggens turlista ändras på grund av den hårda vinden, angöringen i Enklinge klockan 10.40 i morgon söndag ställs in med anledning av vinden. Det här meddelar Sten Schauman vid landskapets transportbyrå.

En ökning av hjortdjurskollisioner har uppmärksammats av polisen, som även tackar jägarna som sköter eftersökningen.

Flera fall av narkotika i trafiken upptäcktes av polisen under natten till lördag. Även minderåriga passagerare testades positivt för narkotikabruk.

Barn i bild