Publicerad 8 september 2018 kl. 18:20

Fortsatt tystnad från Helsingfors

Lantrådet Katrin Sjögren (Lib) hade vid 18-tiden på lördagskvällen ännu inte fått något besked om vad som sades vid Helsingforsregeringens torsdagsöverläggningar, där ministrarna diskuterade den allt mer brådskande självstyrelserevisionen.
– Ålandsminister Anne Berner (C) har tidigare meddelat att hon hör av sig när hon vet mera. Jag planerar att kontakta henne i morgon söndag, säger Katrin Sjögren.

Två fordonsförare fick på söndagen ordningsböter efter att ha kört för fort på Ålandsvägen, där högsta tillåtna hastighet är 30. En bilist på Lemlandsvägen i Knutsboda, Lemland fick också böter efter att ha kört för fort.

Gränsbevakningen assisterade under söndagen polisen med att kontrollera nykterheten bland fordonsförare i skärgården. På förmiddagen var man i Kumlinge och på eftermiddagen i Brändö. Samtliga förare var nyktra.

Två rådjur blev under lördagsnatten påkörda.

En person har delgivits böter för motstånd mot person som upprätthåller ordningen efter att under lördagsnatten riktat sparkar mot ordningsvakter på en nattklubb.

En person är misstänkt för straffbart bruk av narkotika, rattfylleri och olovlig körning.

En kryssningsfärja som anlöper till Åland larmade under fredagsnatten om en person som inte kunde uppvisa giltiga ID-handlingar.

Polisen upprättade under fredagskvällen en blåskontroll längs med lemlandsvägen.

Polisen kallades under fredagsnatten till en adress i Mariehamn efter larm om en pågående fordonsstöld.

Polisen stannade under fredagsnatten en bil i Mariehamn för kontroll.

På grund av underhållsarbeten på Askörsbron i Brändö vecka 47–48 kan väntetider på max tio minuter förekomma. Det informerar landskapsregeringen.

Med anledning av att landskapsregeringen informerar om kommunindelningsutredningen på Kumlinge på söndag, den 18 november, har några extra färjturer satts in mellan Kumlinge och Enklinge.

Viking Lines styrelse har utsett vice vd Peter Hellgren till vd Jan Hanses ersättare. Detta med anledning av att vice vd och vd:s ersättare Andreas Remmer har sagt upp sig. Processen med att hitta hans efterträdare fortgår.

POLIS Polisen stoppade en personbil i centrala Mariehamn på torsdagen och föraren fick blåsa men alkometern gav inget utslag. Däremot gav polisens narkotikatest utslag för amfetamin.

Barn i bild