Publicerad 5 december 2018 kl. 09:28

Husrannsakan efter drogmisstanke

Under natten till tisdag fick polisen in en anmälan om störande beteende i Mariehamn. Två berusade personer påträffades och avvisades från centrum.

Ensamföretagare i Geta får dela på ett statsstöd om maximalt 38.000 euro för den försämrade ekonomiska situationen till följd av coronakrisen.
Stödet som utbetalas är ett fast belopp om 2.000 euro.

Flera förare fick under söndagen böter efter att ha kört vidare utan att stanna vid stoppskylt. En av förarna körde ut från Skillnadsvägen till Ålandsvägen utan att stanna.

Under söndagen åkte en polispatrull till Kvarnbo för att reda ut en skadegörelse. Det visade sig handla om en krossad bilruta och polisen skriver i ett pressmeddelande att ärendet ser ut att kunna redas ut utan åtalsprövning. 

Under lördagen övervakade polisen trafiken runtom på Åland. Övervakningen resulterade i sju bötesförelägganden.

En händelserik natt, så beskriver Ålands polismyndighet natten mellan fredag och lördag

En mindre bogseringsbåt fick maskinstopp på onsdagen och drev upp på land. Rescue Krickan med tre frivilliga sjöräddare ryckte ut från Långnäs för att hjälpa.

Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndiget (ÅMHM) godkänner Orklas ansökan om att på försök utföra biogasproduktion, gödselfabrikatsproduktion och vattenrening i Haraldsby.

I dag onsdag beslutade riksdagens ekonomiutskott att det ekonomiska stödet till restaurangerna ska göras om.

Polisen påträffade en efterlyst person i samband med ett färjanlöp på onsdagen. Polisen förhörde personen, som sedan fick fortsätta vidare, meddelar polisen.

Ett fall av skadegörelse ägde rum i centrala Mariehamn under natten till onsdagen. 

En polispatrull åkte till platsen, tog emot en brottsanmälan och gjorde en teknisk brottsplatsundersökning, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Viking Line meddelar att samtliga avgångar med Cinderella mellan Stockholm och Mariehamn och Mariella och Gabriella mellan Stockholm och Helsingfors ställs in fram till och med 30 juni. 

Kommunstyrelsen i Kumlinge beslutade på sitt möte i tisdags att föreslå Niklas Oriander som ny kommundirektör. Oriander föreslogs enhälligt av rekryteringsgruppen.

Förslaget förs nu till kommunfullmäktige. 

Barn i bild