Publicerad 8 november 2018 kl. 19:54

Inget beslut om p-normen

Stadsstyrelsen bordlade under torsdagen frågan om en ny parkeringsnorm liksom nya regler för friköp av parkeringsplatser.

Under tisdagkvällen tog polisen emot upprepade samtal om en för dem känd person. Personen som bland annat har bedrägeribrott på sitt samvete, befann sig då på ett hemfridsskyddat område och störde en familj.

Söndagen den 16 december kör ms Rosala II en extra aavgång från Kumlinge till Enklinge. Färjan går klockan 02.00 och går sedan tillbaka igen direkt efter ankomst, cirka klockan 02.15. Beställning till avgången ska göras senast dagen före. 

Två fordonsförare fick på söndagen ordningsböter efter att ha kört för fort på Ålandsvägen, där högsta tillåtna hastighet är 30. En bilist på Lemlandsvägen i Knutsboda, Lemland fick också böter efter att ha kört för fort.

Gränsbevakningen assisterade under söndagen polisen med att kontrollera nykterheten bland fordonsförare i skärgården. På förmiddagen var man i Kumlinge och på eftermiddagen i Brändö. Samtliga förare var nyktra.

Två rådjur blev under lördagsnatten påkörda.

En person har delgivits böter för motstånd mot person som upprätthåller ordningen efter att under lördagsnatten riktat sparkar mot ordningsvakter på en nattklubb.

En person är misstänkt för straffbart bruk av narkotika, rattfylleri och olovlig körning.

En kryssningsfärja som anlöper till Åland larmade under fredagsnatten om en person som inte kunde uppvisa giltiga ID-handlingar.

Polisen upprättade under fredagskvällen en blåskontroll längs med lemlandsvägen.

Polisen kallades under fredagsnatten till en adress i Mariehamn efter larm om en pågående fordonsstöld.

Polisen stannade under fredagsnatten en bil i Mariehamn för kontroll.

På grund av underhållsarbeten på Askörsbron i Brändö vecka 47–48 kan väntetider på max tio minuter förekomma. Det informerar landskapsregeringen.

Med anledning av att landskapsregeringen informerar om kommunindelningsutredningen på Kumlinge på söndag, den 18 november, har några extra färjturer satts in mellan Kumlinge och Enklinge.

Barn i bild