Publicerad 16 november 2018 kl. 16:36

Ny vd-ersättare i Viking Line

Dan Ferna har utsetts till ny centrumledare för City Mariehamn. Han kommer, enligt ett pressmeddelande från City Mariehamn, närmast från en tjänst som marknadschef för Stockholmsmässan men har även arbetat på Aftonbladet samt inom handeln.

Under söndagen fick en bilist böter efter att ha pratat i mobiltelefon i under färden. Händelsen inträffade i Mariehamn. 

I samband med att en färja anlöpte till Mariehamn gjorde polisen en nykterhetskontroll. 109 förare fick blåsa, samtliga var nyktra.

Polisen kallades under söndagsmorgonen till ett kryssningsfartyg i Mariehamn. Två personer skulle avvisas från fartyget.

Sommarens omfattande torka och vattenbrist i landskapet var ett av ämnena som avhandlades i Sveriges Radio P1:s nyhetsmagasin Studie Ett under fredagen.

 I onsdags skulle den så kallade klumpsummans framtid vara föremål för förhandlingar i Helsingfors. Förhandlingarna blev dock uppskjutna.

Tidigt på fredagsmorgonen stoppade polisen en fotgängare som visade tecken på narkotikaanvändning. Ynglingen greps och kommer vid frisläppandet tilldelas 15 dagsböter för straffbart bruk av narkotika. 

 I Geta kontrollerades sju bilförare under natten till fredag, samtliga var i körskick. Även i Haraldsby upprättade polisen en nykterhetskontroll bland trafikanterna, 14 förare fick blåsa i alkometern för att sedan fortsätta färden.

Natten till fredag hamnade två självständighetsfirare i luven på varandra på ett av stadens vattenhål. Polis tillkallades men då hade en av bråkmakarna redan hunnit lämna platsen. 

Under två helger i november genomförde polisen ett nationellt övervakningstema. Sammanlagt fick 73.176 förare blåsa. 252 av dessa misstänktes för rattfylleri, 75 av dessa för grovt rattfylleri, rapporterar polisen i ett pressmeddelande. 

Natten mellan onsdagen och torsdagen genomförde polisen en rattfyllerikontroll i Mariehamn. Av de 33 förare som fick blåsa var det en som blåste positivt, dock under gränsen för misstänkt rattfylleri.

Under natten till torsdagen besökte polisen stadens krogar. Inga ingripanden krävdes.

På grund av ett tekniskt fel på ms Viggen ställs onsdagskvällens avgång kl 21.25 från Åva in. I morgon torsdag 6.12, ställs avgången klockan 07.00 från Osnäs in.

Barn i bild