Publicerad 12 februari 2018 kl. 14:26

Sjöbevakare övade i Svibyviken

Under tisdagen greps en person i Mariehamn på basen av polislagen. Orsaken var att personen trängt sig in i en fastighet och vägrat gå därifrån.

Under tisdagskvällen stannades en personbil i Mariehamn för kontroll. Ett narkotikasnabbtest av föraren visade ett positivt resultat på bruk av narkotika.

Viking Seniors har de senaste veckorna samlat in bidrag för att kunna färdigställa minnesmärket över Gunnar Eklund som Ålandstidningen tidigare berättat om. Insamlingen till minnesmärket, som ska stå i Esplanaden,  avslutades under måndagen.

På tisdag ska styrelsen för Ålands framtid presentera sitt förslag på ny partiordförande.
Den nuvarande ordföranden Axel Jonsson meddelade i början av oktober att han avgår från posten för att satsa på sina juridikstudier.

En trafikolycka inträffade på Storagatan vid Statens ämbetshus vid 13.15-tiden på lördagen.

En personbil körde in i en permobil, säger jourhavande brandbefäl Ted Andersson.

– En person har förts till sjukhus, säger han.

Vid 23-tiden på fredagskvällen gjordes en anmälan till polisen om störande beteende. Den gällde ett barn som blivit skrämd av två unga vuxna personer på Klinten i Mariehamn.

Lemströms kanal är tillsvidare avstängd för båttrafik som behöver öppning av bron. Det skriver infrastrukturavdelningen i ett pressmeddelande. Preliminärt kan bron öppnas igen nästa vecka då man fått de reservdelar som beställts.
 

Ålands vatten Ab uppmanar alla att fortsätta med att spara vatten.

Liberalerna i Finström kommer att föreslå att fullmäktigeledamoten Åke Mattsson (MSÅ) ska utses till ny ordförande för kommunfullmäktige.

En 45-årig man har dömts till 35 dagsböter, totalt 210 euro, för sjöfylleri.

Han döms för att ha kört en drygt elva meter lång muskelbåt utanför Östra hamnen i Mariehamn trots att han hade minst 1,7 promille alkohol i utandningsluften.

En 28-årig man har dömts till 60 dagars villkorligt fängelse för att ha misshandlat en annan man under Rockoff-festivalen sommaren 2017.

Polispatrullen som under tisdagen körde på Ålandsvägen i Mariehamn var ytterst nära att bli påkörd av en personbil på Styrmansgatan, vars förare försummade väjningsplikten i korsningen.

Polisen kontrollerade under tisdagskvällen och natten mot onsdag, i samarbete med Gränsbevakningsväsendet och Tullen, närmare 200 förare i två trafikkontroller.

Barn i bild