Publicerad 11 september 2018 kl. 14:33

Skogsbrandsvarning upphävd

Från och med tisdag klockan 12.00 är skogsbrandsvarningen upphävd. Det meddelar landskapscentralen.

140 euro blev böterna för den förare som under lördagen körde för hårt på Österleden i Mariehamn.
Det meddelar polisen i ett pressmeddelande.

Enbart nyktra förare, totalt 46 stycken, blåste i polisens kontroll på Sundsvägen under lördagen.
Resultatet meddelas i ett pressmeddelande.

Samtliga 50 förare som under lördagen genomgick polisens alkotest på Östernäsvägen i Mariehamn var nyktra. Det meddelas i ett pressmeddelande.

Åbo hovrätt ger inget tillstånd för fortsatt handläggning av tvisten mellan ett åländskt måleriföretag och en åländsk grossist. Det meddelas i ett beslut under fredagen.

I morgon simmar några av Ålandsbankens medarbetare för att uppmärksamma Östersjön.

Stadens inköp av projekteringstjänster till renoveringen av Mariebad kritiseras av stadens revisorer i en pm avseende 2018.

Stadsfullmäktige bör godkänna förslaget till nytt aktieägaravtal för Svinryggens Deponi Ab – men först sedan en klausul som möjliggör uppsättning av avtalet har förts in i dokumentet.
Det beslutar stadsstyrelsen under torsdagen som färdkost till stadsfullmäktige.

Stadsfullmäktige löser ut landskapsregeringen från den senares dispositionsrätt till de utrymmen i stadsbiblioteket som tidigare inrymde läromedelscentralen. Det föreslår stadsstyrelsen under torsdagen.

Stadsstyrelsen godkände under torsdagseftermiddagen stadsdirektör Barbara Heinonens förslag om nya instruktioner för Ålands räddningsmyndighet respektive Ålands räddningsnämnd.
Ärendet, som gäller förberedelser inför bildandet av en för hela Åland gemensam räddningsmyndighet, går nu vidare till stadsfullmäktige.

Vid tretiden på torsdag eftermiddag larmades om en markbrand i skogen på Kungsö i Jomala. 

Det ska utföras muddring i Asterholma färjfäste under september månad. Det kommer göra att trafiken till och från Asterholma störs. Samtidigt inleds trafiken på den nya linjen Brändö-Kumlinge, när den nuvarande Asterholmalinjen upphör.

Från tisdag 20 augusti till torsdag 22 augusti kommer det gamla färjfästet i Långnäs vara ur bruk. Under tiden kommer samtliga färjor på tvärgående och södra linjen att använda den nya klaffen.

En person som befann sig på Baltic Queen hamnade i vattnet tidigt i morse. Räddningstjänsten assisterade i ärendet och tf räddningschef Karl Nordlund berättar att personen hittades och att sjukvården nu är inkopplad. 

Barn i bild