Publicerad 5 juli 2019 kl. 14:06

Vinden stoppar Knipan

Bärös trafik mellan Enklinge och Kumlinge har tillfälligt stoppats på grund av vädret. Avbrottet väntas pågå resten av dagen.

På grund av sjukdom kommer Viggens kafé att hålla stängt onsdag från 11.05 till 15.05.
I stället serveras gratis smörgåsar och kaffe till passagerarna. Det meddelar Ålandstrafiken i ett pressmeddelande.

Räddningsverket ryckte vid 10-tiden på onsdagsförmiddagen ut efter att ett automatlarm utlösts på Trobergshemmet i Mariehamn.

Den man som skadades i en bilolycka i Brändö på juldagen har ännu inte hörts. Det säger Eva Fellman vid polisen. 

– Personen ligger fortfarande på sjukhus. 

Efter en sluten omröstning i Saltviks kommunfullmäktige utsågs Runar Karlsson (C) med 15 röster till ordförande för kommunfullmäktige 2020. 

Runa-Lisa Jansson (Ob) fick elva av rösterna och utsågs därmed till vice ordförande.

Helgens trafikövervakning ledde till ett antal åtgärder, rapporterar Ålands polismyndighet. En trafikförseelse angående överhastighet noterades på Hammarlandsvägen i Jomala.

Under fredag kväll granskade Polisen trafiknykterheten. Inga droger upptäcktes, och ingen chaufför låg över gränsen för rattfylleri.

En singelolycka längs Godbyvägen i Jomala ledde till att bilen välte och landade på taket. Föraren fördes till vård. Dette skedde på fredag kväll.

En person togs i förvar under fredag kväll och placerades i övervakat förvar. Dels var denne berusad, dels i avsaknad av bostad.

Båda de åländska börsbolagen Viking Line och Ålandsbanken har anspråkslösa styrelsearvoden, framgår det av en jämförelse i Kauppalehti.

I januari 2018 föll tingsrättens dom där konkursboet för Båthuset i Mariehamn Ab vann mot bolagets tidigare ägare samt mot samarbetspartnern Refuture Ventures Ab.

En person som tidigare var anställd av rederiet Ansgar Ab stämmer nu bolaget. Personen anser sig ha en lönefordran bestående av övertidsersättning, söndags- och helgdagsersättningar samt väntelön.

Juristen Jyrki Kiianlinna anser att tingsdomare Pia Jacobsson är jävig och därför inte kan handlägga ett ärende i Ålands tingsrätt. Därför har han vänt sig till Åbo hovrätt.

Barn i bild